Το δεύτερο Σαουδική κατάσταση

 

Το 1818 μετά την αποχώρησή της από τον Ιμπραήμ Πασά, τα στρατεύματά του να βρει τη σειρά του πατέρα του Muhammad Ali. Mohammed bin Μουαμάρ υποβληθεί σε κανόνα Diriyah και μετακόμισε σε αυτό και ανοικοδομήθηκε αυτό, αλλά Ιμπν Μουαμάρ δεν κράτησε πολύ, όπου θα μπορούσε να Mishari μπιν Σαούντ (ο αδελφός Αμπντουλάχ μπιν Σαούντ τελευταία ηγεμόνες της πρώτης Σαουδικής κατάσταση) για να ξεφύγουν από τους Αιγυπτίους και να επιστρέψετε στο τατουάζ και στη συνέχεια μετακόμισε στο Diriyah δεν Ιμπν Μουαμάρ βρούμε μια λύση Αλλά να παραιτηθεί από την κρίση του.

Ιμπν Μουαμάρ μετακινηθεί από Dir’iya να Sdos όπου ζητείται η νόσος στη συνέχεια αποστέλλονται σε Faisal Duweish ζητώντας του τις περιόδους έστειλε σ ‘αυτόν μερικούς από τους οπαδούς του. Ως αποτέλεσμα, ο γιος του Μουαμάρ μετακινήσετε τα στρατεύματά του να Diriyah και συνελήφθη Mishari bin Saud. Στη συνέχεια μετακόμισε στρατό του προς Ριάντ και κατασχέθηκε και Turki bin Abdullah είναι στο Ριάντ, αλλά κατάφερε να διαφύγει.

Γυρίστε Turki να Dhurma και ενώθηκε με τους υποστηρικτές του, και τα οποία πήγε να Diriyah Vvajo Mohammed bin Μουαμάρ και τον συνέλαβαν και τον μετέφεραν στο Ριάντ και συνέλαβαν τον γιο Mishari εμίρη του, όπου φυλακίστηκαν με το γιο του και έστειλε στη φυλή του, Sdos εκ νέου Mishari Αλ Σαούντ προς Ριάντ, αλλά οι άνθρωποι Sdos φοβούνταν την οργή του ηγέτη τουρκική Aboh Αγά Vslmoh Mishari μπιν Σαούντ, ο οποίος πέθανε στη φυλακή και διέταξε τη δολοφονία του Τούρκου γιου του Μουαμάρ και του γιου του (1).

Διαδέχθηκε τον Ιμάμ Turki bin Abdullah το 1824 –1,240 e στη δημιουργία της Σαουδικής κατάσταση ο δεύτερος μετά ήταν σε θέση να ανακτήσει Ριάντ και λαμβάνονται από την πρωτεύουσα του κράτους και μπόρεσε να επεκτείνει την επιρροή της στις περισσότερες από τις επαρχίες διοικούνταν από την πρώτη Σαουδική κατάσταση εκτός από το Hijaz και περιοχές της Νότιας (2).

Το 1834 δολοφονήθηκε Ιμάμ Turki ελέγχονται πρίγκιπας Mishari μπιν Αμπντούλ Ραχμάν μετά από σαράντα ημέρες ανακτηθεί Faisal bin Turki διαιτητή μετά από την εργασία για να σκοτώσει σε εκδίκηση για τον πατέρα του Mishari.

Mohammad Ali αποφάσισε να στείλει μια στρατιωτική εκστρατεία 1252 e-1836m, με επικεφαλής τον Ισμαήλ Αγά, μαζί με Khalid bin Saud Al Kabeer και νίκησε η εκστρατεία έστειλε Muhammad Ali, με επικεφαλής τον Khurshid Πασά για να Hijaz παραδόθηκε Faisal και έχασε Ριάντ δεν ήταν σε θέση να τον ανακτήσει και τελείωσε η πρώτη περίοδος της εξορίας του στην Αίγυπτο και έλαβε την απόφαση Khaled Λύδδα δύο χρόνια. Σηκώθηκε Αμπντουλάχ μπιν Thunayan εναντίον Khalid και ήταν σε θέση να συγκεντρώσει τους ανθρώπους γύρω του (3) και τελείωσε τον κανόνα του Khalid bin Saud 1257 e-Faisal 1841m, επίσης, κατάφερε να διαφύγει με τη βοήθεια του Αμπάς Πασά.

Faisal ήταν σε θέση να δραπετεύσει και μετά την επιστροφή του για να βρει ότι αιχμαλωτίζει Αμπντουλάχ μπιν Thunayan και τον εκ νέου ποινή για να ξεκινήσει τη δεύτερη θητεία του το 1259 AH.

Μετά το θάνατο του Faisal 1282 e-1865m γιος Abdullah πήρε Imamate, αλλά ένας πόλεμος ξεκίνησε μεταξύ του ιδίου και του αδελφού του Saud. Saud πήγε στο Asir δεν βρήκε υποστήριξη έτσι κατευθύνθηκε προς και Najran υποστηρίζεται από τον Πρόεδρό της και Αμπντουλάχ εξοπλισμένο στρατό με επικεφαλής τον αδελφό του Μωάμεθ ήταν σε θέση να νικήσει τις δυνάμεις των Σαούντ το 1283 AH. Έχοντας ανακτήσει τη δύναμη Σαούντ στην ανατολική περιοχή ήταν σε θέση να αγωνιστεί ο αδελφός του Μοχάμεντ συνελήφθη από το στρατό και στη συνέχεια πήγε στο Ριάντ, το οποίο προέκυψε από τις οποίες Abdullah και Saud εισόδημα, αλλά οι άνθρωποι του Ριάντ επαναστάτησε εναντίον του, με επικεφαλής τον θείο του, Αμπντουλάχ μπιν Turki και νίκησε Αμπντουλάχ Σαούντ επέστρεψε σε αυτούς.

Saud στη συνέχεια προσπάθησε να εισέλθει Ριάντ, όπου κατάφερε να ξεφύγει Αμπντουλάχ. Στη συνέχεια, κατάφερε Abdul Rahman bin Faisal επιστροφής και όταν έφτασε στο Ριάντ, ο αδελφός του Σαούντ βρίσκονται έξω από ασθενείς Ριάντ έχασαν τη ζωή τους, αποσύρθηκε Αμπντούλ Ραχμάν κανόνα. Αλλά Αμπντουλάχ μπιν Φαϊζάλ περιλαμβάνεται η φυλή Otaiba στο πλευρό του για να αρπάξει τον διαιτητή και ήδη την απόφαση του Αμπντούλ Ραχμάν παραχώρησης (4) Αυτό συνέβη το 1293 e-1876m.

Εν μέσω αυτού του πολέμου Μοχάμεντ Ρασίντ παλεύει με τις δυνάμεις Αμπντουλάχ μπιν Φαϊζάλ στο Umm πουλιά και νίκησε Ιμπν Rashid όπου τους πήρε. Μετά από μια ανακωχή. Μετά από αυτό, οι γιοι των Σαούντ Μπιν Faisal να κινηθεί προς Ριάντ και συνελήφθη ο θείος τους, Αμπντουλάχ και κατέλαβε την εξουσία το 1305 AH, Vtdhira Ιμπν Rashid έτσι πήγε στο Ριάντ και να συμφιλιωθούν με τους γιους των Σαούντ για να βγούμε από το Ριάντ, και απελευθερώνουν ο θείος τους Abdullah, στη συνέχεια, Ριάντ έγινε υπό τον έλεγχο του Mohammed bin Abdullah bin Rashid, Salim bin Sabhan και διορίζεται από τον εμίρη που σκότωσε τους τρεις γιους του Saud, το οποίο έχει εξοργίσει Αλ Σαούντ Ιμπν Rashid και σηκώθηκε για την ανατροπή του και διορίστηκε Fahad bin φθηνά (5).

Το 1307 AH άδεια πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Αμπντουλάχ μπιν Φαϊζάλ και ο αδελφός του Αμπντούλ Ραχμάν να επιστρέψει στο Ριάντ και Αμπντουλάχ ήταν άρρωστος και πέθανε δύο ημέρες μετά την άφιξή του. Φόβος bin Rashid Abdul Rahman να ανακτήσει την εξουσία και να αποδοθεί Salim bin Sabhan για την προεδρία και ήταν σε θέση να συλλάβει Abdulrahman Salim bin Rashid Vthao για την εισβολή στο 1308 AH. Τα δύο μέρη διαπραγματευόμενα μέρη συμφώνησαν ότι Akhn Αμπντούλ Ραχμάν μπροστά της εξόδου και τον θεατή και τον κάδο απελευθέρωση Sabhan ονομάζεται bin Rashid από τις οικογένειές τους από την Σαούντ το 1307 AH. Συσπειρώθηκαν στους άνδρες απωθούνται Μπουράιντα, Qassim, Onaizah Otaiba και βροχερός, Vtlaqy το πάνω χέρι στην Alqraa, στις 15 Ιαν, 1891. Και μύτες ο λαός της Qassim κατέφυγαν Ibn Rashid στο κόλπο, προσποιείται Palanhzam, και να περιμένουν υπομονετικά μετά από αυτόν. Και τα καθιέρωσε στα δυτικά δυτικά του Κασίμ και πήγε στον πόλεμο και τα διασκορπιστεί. Ο Ιμάμης Abdul Rahman, είχε Κατοικ για να βοηθήσει τους ανθρώπους της Qassim, πριν από την επέλευση της καταστροφής τους. Ευθυγράμμιση των μαζών οι άνθρωποι του υποψηφίου πήγε στην υποστήριξη του λαού της Qassim από την επίθεση του Ibn Rashid. Αλλά από τη στιγμή που έφτασε Alkhvs 115 χιλιόμετρα από το Ριάντ, ήρθε σε αυτόν το τέλος είδηση ​​της μάχης, και η νίκη του Ibn Rashid, πιστεύεται ότι οφείλεται σε Ριάντ και συνειδητοποίησα ότι Ibn Rashid ανατριχιαστικός αυτόν, και ήταν εν γνώσει της αδυναμίας της στρατιωτικής θέσης μετά τη μάχη Mulayda, η οποία έλαβε χώρα το 1308 και Ε – 1891. Ως εκ τούτου, Ιμάμ Αμπντούλ Ραχμάν βγήκε με την οικογένειά του από το Ριάντ, σε αναζήτηση ασφάλειας. Και κατευθυνόταν προς τις περιοχές μεταξύ του Oasis Yibreen και του Al Ahsa. Προσπαθήστε να επανακτήσετε το Ριάντ. Συγκέντρωσε τους υποστηρικτές του από την έρημο. Αυτός και οι οπαδοί του επιτέθηκαν και κατέλαβαν την πόλη Dulm. Στη συνέχεια πήγε στο Ριάντ, και εισήλθε το έτος 1309 e – 1891 μ. Και Ριάντ, Ιμάμ Abdul Rahman περπάτησε στο φορτωτή, και κατέβηκε στην Harimlae. Όταν η είδηση ​​έφθασε Ιμάμης Abdul Rahman να bin Rashid, ο ταχύτερος του στρατού του Hail. Οι δύο άντρες συναντήθηκαν στον Χουιλάλα. συλλογή Fanahzm Αμπντούλ Ραχμάν Ibn Ρασίντ τέθηκε Ριάντ. Και κράτησε τον Μωάμεθ Μπιν Φάισαλ, πρίγκιπα του. Επέστρεψε στο χαλάζι. Και διαψεύστηκαν οι ελπίδες της μάχης Harimlae Ιμάμ Abdul Rahman για να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Κλειδώστε πίσω στο στρατόπεδό του στην έρημο, γιος του Αμπντούλ-Αζίζ, καθιστούν, και γεύμα Harimlae, και τελείωσε την δεύτερη περίοδο.

Ιμάμηδες της δεύτερης Σαουδική μέλος

πρώτη περίοδο Τουρκί μπιν Αμπντουλάχ μπιν Μοχάμεντ μπιν Σαούντ (1819-1820)
δεύτερη περίοδος Τουρκί μπιν Αμπντουλάχ μπιν Μοχάμεντ μπιν Σαούντ (1824-1834)
Mishari Bin Abdul Rahman (1834-1834)
πρώτη περίοδο Faisal bin Turki (1834-1838)
Khalid bin Saud μπιν Αμπντούλ Αζίζ Μπιν Μοχάμεντ Μπιν Σαούντ (που ανατέθηκε από τους Αιγυπτίους) (1838-1841)
Αμπντουλάχ μπιν Thunayan bin Ibrahim bin Saud bin Thunayan (1841-1843)
δεύτερη περίοδος Faisal bin Turki (1843-1865)
πρώτη περίοδο Αμπντουλάχ μπιν Faisal bin Turki (1865-1871)
πρώτη περίοδο Saud bin Faisal bin Turki (1871-1871)
δεύτερη περίοδος Αμπντουλάχ μπιν Faisal bin Turki (1871-1873)
δεύτερη περίοδος Saud bin Faisal bin Turki (1873-1875)
πρώτη περίοδο Abdul Rahman bin Faisal (1875-1876)
τρίτη περίοδο Αμπντουλάχ μπιν Faisal bin Turki (1876-1889)
περίοδο Abdul Rahman bin Faisal II (1889-1891)
الفيديوالتعليقات

التعليقات

  1. Loree says:

    This article aceievhd exactly what I wanted it to achieve.


Flag Counter