Σαουδική Αραβία

 

Σαουδική Αραβία ή το “Σαουδική Αραβία”, που ιδρύθηκε από τον αείμνηστο βασιλιά Abdulaziz bin Abdulrahman Al Saud σε 23/09/1932.

Έκταση περίπου 2.149.690 χιλιομέτρων 2 στη νοτιοδυτική Ασία, και πληθυσμό 27.123.977. Σαουδική Αραβία Bngty το μεγαλύτερο μέρος της Αραβικής Χερσονήσου και Pettmtd κατά λάθος από τον Περσικό Κόλπο προς την Ερυθρά Θάλασσα. Πρωτεύουσα Ριάντ και Τζέντα πιο σημαντικά λιμάνια στην Ερυθρά Θάλασσα.

Τοποθεσία: Σαουδική Αραβία, που βρίσκεται στο νοτιότερο-δυτικά της ηπείρου της Ασίας, όπου οριοθετείται στα δυτικά της Ερυθράς Θάλασσας και στα ανατολικά του Περσικού Κόλπου, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ, το Κουβέιτ και το Ιράκ προς τα βόρεια και νότια Υεμένη, την Ιορδανία και το Ομάν

Κυβέρνησε τη Σαουδική Αραβία από την ίδρυσή της, επτά βασιλιάδες της τελευταίας του Θεματοφύλακα της Ιεράς Δύο Τζαμιά βασιλιά Σαλμάν μπιν Αμπντούλ Αζίζ.

γεωγραφικά χαρακτηριστικά

Ποικίλες τοπογραφία του Βασιλείου λόγω της μεγάλης περιοχής Καθ ‘όλη την παράκτια πεδιάδα Ερυθρά Θάλασσα Tihama με μήκος περίπου 1.100 χιλιόμετρα και χωρητικότητα φθάνει σήμερα 60 χιλιόμετρα νότια και στενεύει κάθε φορά που το κεφάλι βόρεια, όταν ο Κόλπος της Άκαμπα, και υψώνεται στα ανατολικά του κάμπου Sarwat Βουνά πανύψηλα σειρά, η οποία κυμαίνεται σε ύψος από 9000 πόδια στα νότια και σταδιακά τουλάχιστον άνοδος όποτε επικεφαλής βόρεια μέχρι 3.000 πόδια, και κατεβαίνουν, συμπεριλαμβανομένων των κοιλάδες των μεγάλων κατεύθυνση ανατολικά και δυτικά, όπως το Wadi Jizan και Wadi Najran και Wadi τριγωνισμού και Wadi Bisha και την κοιλάδα του οξέος και της Alrmh Valley κοιλάδα μίσχους και Wadi Φατιμά, και μετά από αυτή τη σειρά από την ανατολή οροπέδιο Najd και Mrtfadtha τελειώνει ανατολικά αμμόλοφους Dahna και η έρημος της εγγύησης και στη νότια περιοχή Dwaser κοιλάδα και συνορεύει με την έρημο Rub Al Khali στο βορρά εκτείνεται οι πεδιάδες βρίσκουμε προς Χάιλ ακόμη αφορούν έρημο grand Nafud στη συνέχεια μέχρι το Ιράκ και την Ιορδανία, καθώς υπάρχουν κάποια βουνά, όπως οι θεατή Twaiq Όρη και Aja και Salma, The Empty Quarter της ερήμου που αποτελούν νότιο-ανατολικό τμήμα του βασιλείου, μια μεγάλη περιοχή της ερήμου εκτιμώμενη έκταση 640.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων β αποτελείται από Athban άμμο και τα έλη. Η ανατολική παράκτια πεδιάδα και ένα μήκος περίπου 610 χιλιόμετρα Αποτελείται από αλυκές και περιοχές με άμμο.

Λίστα Αραβία διοικητικές περιφέρειες
Σαουδική Αραβία διαιρείται σε 13 διοικητικές περιφέρειες, διαιρούμενο σε κάθε περιοχή, συμπεριλαμβανομένου ενός αριθμού των επαρχιών ο αριθμός των περιοχής διαφέρει σε άλλη, διαιρούμενο την επαρχία σε κέντρα που συνδέονται διοικητικά να διατηρήσουν ή να εμιράτο, και περιλαμβάνουν το εμιράτο ή συντηρητική ή το κέντρο σε μια σειρά δημογραφικών Τίτλων (πόλεις και χωριά, και αγροκτήματα, και των υδάτινων πόρων, συνδυάζοντας ορατό) που συνδέονται με αυτά διοικητικά. [1] Επαρχίες στο βασίλειο κατατάσσονται σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με την παροχή υπηρεσιών, καθώς και το άρθρο ΙΙΙ του συστήματος τομείς: «κάθε διοικητική περιοχή αποτελείται από έναν αριθμό επαρχιών της κατηγορίας (α), και το επαρχιακό κατηγορία (β), και κέντρα κατηγορία (α), και κέντρα κατηγορία (β) και να λαμβάνουν υπόψη τις δημογραφικές, γεωγραφικές και την ασφάλεια προβληματισμούς και τις περιβαλλοντικές συνθήκες και τις μεθόδους μεταφοράς ». [2] Ήταν ο αριθμός των επαρχιών στο Βασίλειο της επαρχίας αντιπροσώπευαν 118 κέντρα, συμπεριλαμβανομένων των ΗΑΕ που έχει εγκριθεί το 2012 για να αυξηθεί ο αριθμός των επαρχιών και ανεβάζοντας το σύνολο σε 134, χωρίς τον υπολογισμό της επαρχίας Εμιράτα περιοχές κέντρα. Ριάντ είναι το πιο περιοχές διαίρεση περιοχή, καθώς ο αριθμός των επαρχιών 20 νομούς, ενώ πλέον και η βόρεια σύνορα επαρχιών τουλάχιστον κατά 3 ανά περιφέρεια Jawf.
Πιο συγκεντρωμένη περιοχή του Βασιλείου είναι η ανατολική περιοχή, με έκταση περίπου 540.000 km2, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 27,6% της έκτασης του Βασιλείου, ενώ οι μικρότερες περιοχές της περιοχής Βασίλειο αίθριο χώρο, με έκταση περίπου 12.000 km2, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 0,6% του συνολικού χώρου. Οι μεγαλύτερες επαρχίες της περιοχής Βασίλειο επαρχία Ahsa της Ανατολικής Περιφέρειας, με έκταση περίπου 375.000 km2, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 69% της έκτασης της περιοχής, και περιλαμβάνει μεγάλα τμήματα της Empty Quarter, το μικρότερο χώρο επαρχίες όργωμα επαρχία της περιοχής Jazan, με έκταση περίπου 100 km 2 .
Σαουδική Αραβία

Το όνομα της χώρας Σαουδική Αραβία
Το όνομα του τρέχοντος αραβικό κράτος, Σαουδική Αραβία
Μητρική γλώσσα τη Σαουδική Αραβική
Η επίσημη γλώσσα του κράτους Αραβικά
Ριάντ
Μεγαλύτερη πόλη Ριάντ
Κυβερνήτης Σαλμάν μπιν Αμπντούλ Αζίζ Αλ Σαούντ
Διάδοχος Μοχάμεντ Μπιν Nayef
Crown Διάδοχος Mohammad Bin Salman Al Saud

 

Σαουδική Αραβία θεωρείται το θρησκευτικό κέντρο του μουσουλμανικού κόσμου

εκπαίδευση

Με τη Σαουδική Αραβία απολαμβάνει την οικονομική ευημερία και πολιτιστική ευημερία Talimy.ohnak επίσης ένα πρόγραμμα υποτροφιών για τους Σαουδάραβες για την ολοκλήρωση των σπουδών τους τους στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου σε βάρος του κράτους.

Από τη Σαουδική πανεπιστήμια:

Πανεπιστήμιο Ισλαμικής
Umm Al Πανεπιστήμιο Qura
Ιμάμη Μοχάμεντ Μπιν Πανεπιστήμιο Saud.
Το King Saud University
Ο βασιλιάς Abdulaziz πόλη για την Επιστήμη και την Τεχνολογία (KACST)
Ο βασιλιάς Abdulaziz University
Βασιλιά Faisal Πανεπιστήμιο
Ο βασιλιάς Φαχντ Πανεπιστήμιο του Πετρελαίου
Αραβικά Ανοικτό Πανεπιστήμιο
King Khalid Πανεπιστήμιο
Αραβικό Πανεπιστήμιο Naif Επιστημών Ασφαλείας
Sultan Πανεπιστήμιο πρίγκιπας
Διεθνές Πανεπιστήμιο Μεδίνα
Πανεπιστήμιο Taibah
Πανεπιστήμιο Ταΐφ
Πανεπιστήμιο Τζουφ
Πανεπιστήμιο Jazan
Πανεπιστήμιο Χαλάζι
Παγκόσμια Πανεπιστήμιο Γνώση
Πανεπιστήμιο Qassim
Πανεπιστήμιο Najran
Πανεπιστήμιο Ταμπούκ
Πανεπιστήμιο Baha
γενικές Πληροφορίες

Εθνόσημο: δεν υπάρχει θεός, αλλά ο Αλλάχ και ο Μωάμεθ είναι ο Αγγελιοφόρος του Αλλάχ
Επίσημη Γλώσσα: Αγγλικά
Επίσημη Capital: Ριάντ
Ιερά Πόλη: Μέκκα
Μεγαλύτερη πόλη: Ριάντ
Μεγάλες πόλεις: “γιαγιά” και “Νταμάμ”
Νόμισμα: SAR
Εθνικός ύμνος: έζησε Alumblyk (Saraei για τη δόξα και κούρνιες)
Σε Τηλ: 966
Κωδικός νομίσματος (ISO 4217): SAR
Η διαφορά ώρας UTC +3
Διαδίκτυο κώδικας χωρών (TLD) .sa
الفيديوالتعليقات

التعليقات

  1. Md.obidullah says:

    আলহামদুলিল্লাহ


Flag Counter