Σαούντ Μπιν Αμπντούλ Αζίζ

 

 

Ο βασιλιάς Σαούντ μπιν Αμπντούλ Αζίζ Αλ-Σαούντ (5 Shawwal 1319 AH / 15ης Ιανουαρίου 1902-6 Dhu al-Hijjah 1388 AH / 23 του Φλεβάρη 1969), ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας από 9 Νοεμβρίου 1953 έως τις 2 Νοεμβρίου, 1964. Είναι ο δεύτερος γιος από τους γιους του βασιλιά Αμπντούλ Αζίζ Αλ Saud αρσενικά. Γεννημένος στο ίδιο έτος κατά το οποίο ο πατέρας του, ο βασιλιάς Abdul-Aziz Al Saud εκ νέου από την Αλ-Ρασίντ.
Για τη ζωή του

Γεννημένος στο Κουβέιτ και κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του πατέρα του εκεί και το βράδυ πριν από την έναρξη του πατέρα του στο Ριάντ. Μετά το άνοιγμα Ριάντ άφησε τη μητέρα του και τα παιδιά της στο Ριάντ. Παρευρέθηκε με τον αδελφό πρίγκιπα Turki συμβούλια και τα συμβούλια του πατέρα και του παππού του Αμπντούλ Ραχμάν Αλ Σαούντ, ο οποίος ήταν Aoulihma τη φροντίδα του. Μετά Φεβρουάριο άρχισε να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του πατέρα του μέσα από την άσκηση του συνόλου των στρατιωτικών, πολιτικών και διοικητικών καθηκόντων σε ανεξάρτητο ικανότητα, όπως ανατεθεί σε αυτόν καθηκόντων που κερδίζουν ξένες πολιτική ικανότητα, αφού εκπαιδεύονται στη διπλωματική και πολιτική επιστήμη στα χέρια του Αμπντουλάχ Damluji Sheikh Χάφεζ Wahba, δύο από τα κεραμίδια και τις στήλες του πατέρα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου . Πότε ήταν η δέκατη τρίτη ηλικία-παλιά και ο πατέρας του Αμπντούλ Αζίζ μπιν Αμπντούλ Ραχμάν σταλεί στο Κατάρ για να συναντηθεί με τη νέα κυβερνήτης Σεΐχης Αμπντουλάχ μπιν Qassim Al Thani, με την εκκαθάριση των σκέψεων και αφαλάτωση τη σχέση μεταξύ τους καθώς η τελευταία δεν είχε δει ευνοϊκά για την εξαγορά του Abdul Aziz Al-Ahsa, και ήταν η αποστολή αυτή είναι η πρώτη διπλωμάτης, κάνει τη δουλειά. Συμμετείχε στους πολέμους του πατέρα του, ήταν ένα pod μάχη που έλαβε χώρα το 1915 είναι η πρώτη μάχη που αφορούν, συμμετείχε επίσης στη μάχη της Aatab και άλλες μάχες.
Που ανέλαβε την εξουσία μετά το θάνατο του πατέρα του, βασιλιά Αμπντούλ-Αζίζ στις 2 του Μάρτη 1373 H, που αντιστοιχούν έως τις 9 Νοεμβρίου, 1953 και οι αποτυχίες του ακινήτου στις 4, Μαρτίου 1373 Η, που αντιστοιχεί στο 11 του Νοέμβρη του 1953.
πολιτική
Στην Εκπαίδευση: Η προσοχή στρέφεται πρωτίστως στην προώθηση της εκπαίδευσης σε όλους τους τομείς, όπου το 1373 σύσταση του Υπουργείου Παιδείας και προσλαμβάνεται από τον αδελφό του πρίγκιπα Φαχντ, ίδρυσε επίσης τα σχολεία σε διάφορες πόλεις και χωριά και έφερε τους δασκάλους της από το εξωτερικό, και άνοιξε το πρώτο πανεπιστήμιο στην Αραβική Χερσόνησο, ένα Πανεπιστήμιο ο βασιλιάς Σαούντ στο Ριάντ και κατά το έτος 1377 AH, που αντιστοιχούν σε 1957, για το δικαίωμα άνοιγμα του Ινστιτούτου της δημόσιας διοίκησης διοικητικής οργάνωσης έτος 1380 AH, που αντιστοιχεί στο 1960, και στη συνέχεια στο Πανεπιστήμιο Ισλαμική στη Μεδίνα, που ιδρύθηκε το 1381 AH, που αντιστοιχεί στο 1961, διέταξε επίσης την καθιέρωση Πετρελαίου και ορυκτών College στο Νταχράν ότι άνοιξε στις 8 όλα σάλι 1384 AH, καθώς και τα δευτερεύοντα κολέγια κατάρτισης των εκπαιδευτικών. Επίσης ενδιαφέρεται για την εκπαίδευση των κοριτσιών, όπου είχαν τη σκέψη ότι περιλαμβάνει την εκπαίδευση των κοριτσιών, όπως τα αγόρια, χαρακτήρισε αντιρρήσεις από ορισμένα τμήματα της κοινωνίας στην ιδέα της εκπαίδευσης των κοριτσιών από το μηδέν, ενώ άλλοι ζήτησαν τη νομιμότητα της εκπαίδευσής τους, αλλά δεν θα πρέπει να είναι, το Υπουργείο της Γνώσης αυτό το καθήκον, ακόμη και αν αποδειχθεί δικά τους σχολεία, και η τελικά αποφασίζει να έχουν την ευκαιρία για την εκπαίδευση των κοριτσιών, και άνοιξε τα σχολεία για τα κορίτσια κατά το έτος 1380 AH, που αντιστοιχεί στο 1960.
Στον κοινωνικό τομέα: Από την άλλη πλευρά, το 1961 η σύσταση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και επιφορτίζεται με τα καθήκοντα της παροχής φροντίδας για τους ηλικιωμένους και τα άτομα με αναπηρία, τις χήρες και διαζευγμένοι, και εξέδωσε ένα χρόνο αργότερα, το 1962, το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.
Στον τομέα των μεταφορών: περιοχές διαθήκη συνδέονται με ένα δίκτυο δρόμων, είναι επίσης ενδιαφέρονται για τους τρόπους που εξυπηρετούν τα αγροτικά χωριά και αγροκτήματα. Όπως ήταν η ανάπτυξη των αερολιμένων στο Ριάντ, Τζέντα και Νταχράν, Ταΐφ, Ταμπούκ, χαλάζι και Qassim. Το 1381 H, που αντιστοιχούν σε 1961 Βασιλιά Αμπντούλ Αζίζ Port σε Dammam άνοιξε.
Στον στρατιωτικό τομέα: τη φροντίδα των ενόπλων δυνάμεων και να αναπτυχθεί, στάλθηκε αποστολές για να εκπαιδεύσει και να σπουδάσουν στο εξωτερικό, έχει επίσης Μάρτιος 1955 ιδρύθηκε το βασιλιά Αμπντούλ Αζίζ Σχολή Πολέμου.
Στον τομέα της υγείας: τη δημιουργία ενός αριθμού των νοσοκομείων σε διάφορες περιοχές, ενδιαφέρεται επίσης για την καταπολέμηση της ελονοσίας.
Στον τομέα της γεωργίας: το 1382 ίδρυσε την Αγροτική Τράπεζα του, για την παροχή δανείων με ευνοϊκούς όρους για τους αγρότες, χωρίς ανατροπής, και απαλλάσσει γεωργικών μηχανημάτων από τους τελωνειακούς δασμούς, και διέταξε τη δημιουργία φραγμάτων στις κοιλάδες να κλείσετε το νερό της βροχής στη Jazan και Abha.
Στην ισλαμική σφαίρα: Μετά από 11 ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων του έθεσε το θεμέλιο λίθο για την επέκταση του Τζαμί του Προφήτη σε μια τελετή που παρακολούθησε μεγάλος αριθμός εκπροσώπων των αραβικές και ισλαμικές χώρες, και τα πλήθη των πολιτών. Δύο χρόνια αργότερα, έβαλε το θεμέλιο λίθο για την επέκταση του το Μεγάλο Τζαμί στη Μέκκα ενδιαφερόταν Bamarth, όπου ίδρυσε ένα ανώτατο όργανο για την επίβλεψη της επέκτασης του τζαμιού, με επικεφαλής τον πρίγκιπα και ο Πρωθυπουργός Πρίγκιπας Faisal bin Abdul Aziz. Δεδομένου ότι η έγκριση του τελικού χάρτη για την Altusah.otosa έργο για τη δημιουργία ινστιτούτων νομιμότητα και τα σχολεία τη διδασκαλία του Κορανίου.
Το τέλος της βασιλείας του

ασθένεια του βασιλιά Σαούντ στη μετέπειτα ζωή, αναγκάστηκε να ταξιδέψει στο εξωτερικό για θεραπεία. Κυβερνήτης της χώρας έχει παραμείνει έτσι για να ορκιστούν πίστη στον αδελφό Faisal βασιλιά του της χώρας στις 27 Jumada II 1384 H που αντιστοιχούν στις 2 του Νοέμβρη 1964.
το θάνατό του

Την 23η Φεβρουαρίου 1969 AH που αντιστοιχεί στο 1388, πέθανε στην Αθήνα, στην Ελλάδα, και το σώμα του μεταφέρθηκε στη Μέκκα, όπου προσευχήθηκε στο Μεγάλο Τζαμί και στη συνέχεια θάφτηκε στο νεκροταφείο Al Oud στο Ριάντ

مكتبة الصور

مكتبة الفيديوالتعليقات مغلقة.


Flag Counter