Φαχντ μπιν Αμπντούλ Αζίζ

Fahd bin Abdulaziz Al Saud (1340 AH / 1923-1426 AH / 2005), ο πέμπτος βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας και το πρώτο από αυτά Atkhama για τον τίτλο του Θεματοφύλακα των Δύο Ιερά Τζαμιά. Είναι η ένατη γιο του τους γιους του βασιλιά Αμπντούλ Αζίζ αρσενικά. Ανέλαβε τα ηνία της εξουσίας σε 21 Shaaban 1402 H, που αντιστοιχούν στο 13 Ιουνίου, 1982, μετά το θάνατο του αδελφού του βασιλιά Khaled.
Η βασιλεία του είδε πολλές εκδηλώσεις, κυρίως κατοχής του Ιράκ στο Κουβέιτ στην κρίση του 1990, καθώς και την ιρακινή – ιρανική πολέμου, καθώς και τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου, 2001 στις Ηνωμένες Πολιτείες και την επακόλουθη εισβολή στο Αφγανιστάν και το Ιράκ των ΗΠΑ, καθώς και χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου για πολλά χρόνια.
Μεγάλωσα στα όρια του πατέρα του, βασιλιά Αμπντούλ-Αζίζ, και είναι εγγεγραμμένοι στα παιδικά του χρόνια «Σχολείο των πριγκίπων» στο Ριάντ, σπούδασε χρονικό διάστημα στην πρωτεύουσα τυπικό Ριάντ Institute, που ξεκίνησε στα μέσα τέταρτη δεκαετία της ηλικίας να λαμβάνουν ιδιωτικά μαθήματα αγγλικών, έλαβε επίσης εντατικά μαθήματα σε μια ποικιλία θεμάτων από πολιτική στη λογοτεχνία, όπως Knapp από τον πατέρα του στις συναντήσεις των ηγετών των φυλών.
Το 1373 H, που αντιστοιχούν σε 1953, διορίστηκε υπουργός Παιδείας.
Το 1382 AH, που αντιστοιχεί στο 1962, διορίστηκε υπουργός Εσωτερικών, το οποίο παρέμεινε υπό την ευθύνη του έτους 1395
Το 1387 H, που αντιστοιχούν σε 1967, διορίστηκε Δεύτερος Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, εκτός από την εκτέλεση των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Εσωτερικών.
Στις 13 του Μαρ 1395 H που αντιστοιχούν στις 25 Μάρ, 1975 και μετά την ορκωμοσία του King Khalid Bin Abdul Aziz Al Saud κανόνα διάδοχος του βασιλιά Faisal διορίστηκε ως διάδοχος του θρόνου και ανέλαβε την θέση του Πρώτου Αναπληρωτή Πρωθυπουργό.
21 Shaaban 1402 H, που αντιστοιχούν στο 13, Ιουνίου του 1982 και μετά το θάνατο του βασιλιά Khalid Bin Abdul Aziz, ο βασιλιάς των αποτυχιών της βασιλικής οικογένειας και μέλη του κοινού.

Τα πιο σημαντικά επιτεύγματα:

1. η μεγάλη επέκταση των Δύο Ιερά Τζαμιά στη Μέκκα και την Μεδίνα

2. Η εκτύπωση του Ιερού Κορανίου στο Συγκρότημα Βασιλιά Φαχντ στην Μεδίνα.

3. υποστήριξη για την παλαιστινιακή υπόθεση.

4-συμβάλλοντας στο τέλος του λιβανικού εμφυλίου πολέμου από τη συμφωνία του Ταΐφ.

5. ενδιαφέρονται για την άγρια ​​ζωή και καθιέρωσε μια Εθνική Επιτροπή για την διατήρηση της άγριας ζωής και Ανάπτυξης.
Τον Μάιο του 272 005 Σύνδεση στο βασιλιά Faisal ειδικευμένο νοσοκομείο του Ριάντ για ιατρικές εξετάσεις διαδικασίες.

Την Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2005, που αντιστοιχεί σε 26 Jumada II 1426 ο βασιλιάς Φαχντ έχασαν τη ζωή τους,

Και η ειρήνη είναι επάνω την Τρίτη μετά το τζαμί προσευχή Asr του ιμάμη Turki bin Abdullah στο Ριάντ,

Θάφτηκε στο Al Oud νεκροταφείο, πήρε τον αδελφό του, το κυβερνών Αμπντουλάχ μπιν Αμπντούλ Αζίζ Αλ Σαούντ ως διάδοχό του.

مكتبة الصور

مكتبة الفيديوالتعليقات


Flag Counter