(العربية) الأوسمة والجوائز

Penghormatan dan anugerah yang diterima oleh

* Dan Raja Abdulaziz ikat lapisan pertama.

* Sam ribu tahun selepas penubuhan bandar Paris -vrence 1985 = beliau meniru pingat oleh Presiden Jacques Chirac di Paris.

* Sam kecekapan intelektual -amor 1989 = ditiru Medal of King Hassan II di Casablanca.

* Medal of Bosnia dan Herzegovina Golden -sraevo = sokongan dan usaha bagi Pembebasan Bosnia dan Herzegovina.

* Menyertai tender Islam Bosnia kelas-Sarajevo Januari 2010 m = pengiktirafan pertama usaha beliau untuk menyokong Islam dan umat Islam di Bosnia dan Herzegovina.

* The Order of the Star of Jerusalem pada tahun 1998 daripada Allahyarham Presiden Palestin, Yasser Arafat = mengiktiraf kerja luar biasa yang menunjukkan keberanian dan pengorbanan dalam perkhidmatan rakyat Palestin.

* Sam Sktona Filipina 1999, hiasan tertinggi Republik Filipina bagi mengiktiraf penyertaan aktif dalam aktiviti kemanusiaan dan sokongan kepada badan-badan amal dan usaha beliau untuk menggalakkan dan memperbaiki konsep Kebudayaan Islam atas sumbangannya dan untuk bilangan yang banyak kali yang membantu pekerja Filipina di United dan persahabatan ke Filipina.

* Senegal pingat terbesar Julai 1999 m hiasan tertinggi Republik Senegal. Dan ditiru pingat Presiden Senegal, Abdou Diouf semasa lawatannya ke Senegal.

** Sam perpaduan Yaman Aden sifar di 1422 Mei 2001 m ditiru Medal bekas Presiden Yaman Ali Abdullah Saleh semasa lawatan beliau ke Yaman.

* Anugerah Persatuan Orang Kurang Upaya Kanak-kanak untuk perkhidmatan kemanusiaan di negara itu. Riyadh

* Anugerah Bahrain untuk kerja-kerja kemanusiaan Majlis Kerjasama Teluk pada 1429 Kljugi.cefr Februari 2008 m

* Special Olympics Anugerah Antarabangsa bagi Mntqhalcherq Timur dan Utara Afrika Muharram 1431 pada Disember 2009 atas usaha beliau dalam memberikan perkhidmatan kepada orang kurang upaya di United dan untuk menggalakkan penyelidikan saintifik dalam bidang kecacatan.

* Bangsa-Bangsa Bersatu melindungi untuk mengurangkan kesan kemiskinan di dunia.

* Doktor Kehormat Sastera Mekah 21 bulan pertama musim bunga 1429 29 Mac 2008 m dari Umm Al Qura University pengiktirafan dan terima kasih kerana peranannya dalam kesusasteraan yang besar.

* Doktor Kehormat dari Universiti Milia Islamia di Delhi, India, 29 Rabi 1431 14 April, 2010 m, sebagai pengiktirafan bagi usaha-usaha kemanusiaan dan komitmen dermawan untuk menyokong pendidikan dan kecemerlangan telah diiktiraf sebagai sebuah negara global, semasa lawatan rasmi beliau ke India.

* Fellowship Baden-Powell Scout Sweden sifar di 1429 AD pada Februari 2008 oleh Seri Paduka Baginda Raja Sweden Carl XVI Gustaf.

* Medal “adalah” Jerman 19/06/1431 AH 05/02/2010 M. diberikan kepadanya “Akademi Berlin Brandenburg Sains ‘sebagai mengiktiraf sumbangan beliau kepada bidang sains, semasa lawatan rasmi beliau ke Jerman.

* Doktor Falsafah Kehormat dalam sejarah Arab negeri 24 spring kedua tahun 1432 29 Mac 2011 m) di Universiti Islam Madinah, kerana usaha dan tawaran cemerlang dalam memelihara sejarah Arab, dan memantau tempat yang berbeza di pelbagai bidang.

* Order Parlimen Arab (kelas pertama) 2015/05/17 Parlimen Arab di Damsyik, bagi mengiktiraf keberanian ke arah isu-isu negara-negara Arab dan Islam.

* Grand kolar Sungai Nil Mesir April 2016 di Republik kalung tinggi Msr.qldh Presiden Mesir Abdel Fattah al-Sisi.

* Perintah Republik Turki April 2016 diserahkan kepada Presiden Turki Recep Tayyip Erdogan dalam Kumpulan Republik Turki ungkapan hubungan kukuh antara kedua-dua negara yang menggabungkan


Flag Counter