Biografie van koning

Bewaarder van de Twee Heilige Moskeeën Koning Salman bin Abdul Aziz Al-Saud (5 Shawwal 1354 AH / 31 december 1935) is de koning van Saoedi-Arabië VII, en de minister-president en opperbevelhebber van de strijdkrachten, en de zoon van de vijfentwintigste van de zonen van de oprichter Koning Abdul Aziz bin Abdul Rahman Al-Faisal al-Saud, Gods genade..

politiek leven

Riyadh gouverneur

Was het begin van het invoeren van de politieke werkzaamheden op 11 Rajab 1373 AH overeenkomt met 16 maart 1954, toen hij gouverneur van de provincie Riyadh namens zijn broer, prins Nayef bin Abdul Aziz werd benoemd, en op 25 Shaaban 1374 H, overeenkomend met 18 april 1955 werd benoemd tot gouverneur van de provincie Riyadh, bleef hij in het emiraat van Riyad naar 7 Rajab 1380 H, overeenkomend met 25 december 1960, toen hij ontslag uit zijn ambt. Op 10 overeenkomstige Ramadan 1382 AH to 4 februari 1963 uitgegeven door Zijne Majesteit Koning Saud bin Abdul Aziz Qaboos gaf een koninklijk besluit tot benoeming van hem gouverneur van de provincie Riyadh weer.
Tijdens de inhuldiging van het Emiraat van Riyadh, de after buitenlandse tournees, waaronder: een bezoek aan de Jordaanse hoofdstad in 1968, en als voorzitter van de People’s Committee om de slachtoffers van de Jordaan te helpen, leverde de tweede partij van donaties burgers van regio Riyadh, en in 1969, Saoedi-krachten verliezen gestationeerd in de frontlinie in de Jordaanvallei Jordaanse koning Hoessein bin Talal en vergezelde hem. In 1974 bezocht hij Koeweit, Bahrein en Qatar aan de Arabische positie te consolideren, en in 1985 bezocht hij Parijs, de Franse president Jacques Chirac en geïmiteerd en Sam meer dan duizend jaar aan de stad Parijs te creëren. In 1991 bezocht hij Montreal in Canada, waar het Verenigd Koninkrijk tentoonstelling tussen gisteren en vandaag geopend. In 1996 is hij door de Franse president Jacques Chirac op het Elysee Paleis in Parijs tijdens zijn bezoek aan de Franse hoofdstad werd ontvangen.
Na eindigde zijn officieel bezoek aan Frankrijk maakte een officieel bezoek aan de Republiek Bosnië en zet met het hoofd van Bosnië Alija Izetbegovic, de regels van de King Fahd Cultureel Centrum, de stad van Sarajevo, opende een aantal van de Hoge Autoriteit om donaties voor de moslims van Bosnië en Herzegovina projecten te verzamelen, zoals de eerste steen van prins Salman Bin Abdul Aziz zetten in Sarajevo, als Prins Salman bin Abdul Aziz opende de King Fahd bin Abdul Aziz Moskee in Gibraltar. In 1998, Prins Pakistan, Japan, Brunei, Hong Kong, China, Zuid-Korea en de Filippijnen bezocht als onderdeel van een Aziatische tour gericht op de ontwikkeling van de betrekkingen. In 1999 bezocht hij de Filippijnen, Filippijnse president Joseph Estrada “en geïmiteerd en Sam Sktona” de hoogste in de Filippijnse Republiek, als erkenning voor zijn steun van liefdadigheid en helpen Filippijnse arbeiders in het koninkrijk, en in juli bezocht hij Senegal, Senegalese president Abdou en imiteerde grootste medaille van de bezoekers in Senegal. “

minister van defensie

Na de dood van Prins Sultan bin Abdul Aziz, kroonprins, vice-premier en minister van Defensie en Luchtvaart en Inspecteur-generaal, en op 9 Dhu al-Hijjah 1432 AH, wat overeenkomt met 5 november 2011 Bewaarder van de Twee Heilige Moskeeën, koning Abdullah bin Abdul Aziz gaf een koninklijk besluit tot benoeming van hem als minister van defensie. In het Verenigd Koninkrijk, die land-, lucht- en marine-en luchtverdediging krachten omvat.
Tijdens de inhuldiging van het Ministerie van Defensie, in de 3 april 2012, voor een bezoek aan de Britse hoofdstad Londen, op uitnodiging die hij kreeg van de Britse minister van Defensie Philip Hammond (op het moment), om de algemene situatie in de regio en de bilaterale betrekkingen tussen de twee landen te bespreken. Op 12 april 2012 bezocht hij de Verenigde Staten, en werd in het Witte Huis door president Barack Obama ontvangen heeft het onderzoek een aantal bilaterale en regionale kwesties van gemeenschappelijk belang zijn. En de noodzaak om de volgorde op te lossen van de Verenigde Staten met betrekking tot Syrië en Iran. Madrid kwam in de 6 juni 2012 in een bezoek aan het Koninkrijk Spanje officiële uitnodiging van de Spaanse minister van Defensie Pedro Morines Aolaty, waarin zij een aantal belangrijke dossiers en uitwisseling standpunten besproken met betrekking tot de lopende evenementen in de regio.

kroonprins

Na de dood van prins Nayef bin Abdul Aziz, kroonprins, Vice-Eerste Minister en Minister van Binnenlandse Zaken en gedateerd 18 juni 2012 Bewaarder van de Twee Heilige Moskeeën koning Abdullah bin Abdul Aziz gaf een koninklijke keuze als kroonprins en benoemd tot vice-premier en minister van Defensie.
Tijdens zijn tijd, en met de opkomst van de wedstrijd en duidelijk in het Aziatische continent, de Europese en Amerikaanse continenten Noord, de in februari 2014 een tournee waarin hij Pakistan, Japan en India bezocht, die een politieke, economische en strategische gewicht Vanuit dit perspectief is uitgegroeid tot een belangrijk bezoek, om de geschiedenis en de toekomst van de betrekkingen tussen deze landen te bekijken. Op 17 februari 2014 AD, bezocht hij Japan, waar hij een ontmoeting met de Japanse keizer Akihito en premier Shinzo Abe.

Koning van Saoedi-Arabië

Het moet trouw te zweren aan de Bewaarder van de Twee Heilige Moskeeën Koning Salman bin Abdulaziz Al Saud, de koning van Saoedi-Arabië, in drie seconden voorjaar van 1436 H, overeenkomend met 23 januari 2015 AD.

storm pakketten

Op donderdag 5 Djoemada II 1436 e – 26 maart 2015, de koning beval Salman om storm pakketten beginnen tegen de Houthis in Jemen proces, toen de Koninklijke Saoedische luchtmacht luchtbombardement zwaar op de Houthi militie en de krachten van de sites in het voordeel van Jemen.


Flag Counter