Koning Abdul Aziz

Koning Abdul Aziz bin Abdul Rahman bin Faisal (1293 H \ 15 januari 1876 AD – 1373H \ 9 november 1953 m), de grondlegger van de moderne Saoedi-Arabië en de eerste koning van het Koninkrijk Saoedi-Arabië. Geboren in Riyadh voor de regerende Al Saud familie in Najd, en toen hij de leeftijd van tien bereikt, verhuisde hij met zijn familie naar Qatar en Bahrein en vervolgens naar Koeweit en werden begroet door de emir Mubarak Al-Sabah na de overwinning van Al Rashid, hagel prinsen van de Al-Saud, en bracht zijn jeugd daar. Zijn vader Abdul Rahman bin Faisal Laatste imams van de tweede Saoedische staat.
Scurry Abdul Aziz bin Abdul Rahman en zijn volgelingen, die genummerd veertig, zestig en werd verteld, een man, 21 jaar oud Ramadan 1319 H \ 2 januari 1902 m, uit Koeweit, op weg naar Riyad naar Masmak fort, residentie van een gouverneur Break. En het herstel van Riyadh, Abdul Aziz, de eerste bouwsteen in de constructie van de staat, en de fase van consolidatie-modus. De post-herstel van Riyadh, de belangrijkste fasen in de geschiedenis van Abdul Aziz, zoals hij al meer dan twintig jaar in de veldslagen en oorlogen, op meer dan één front.
King Abdulaziz bekend onder de Arabieren in de naam van Abdul Aziz Ibn Saoed bij West titel van de westerse media in 1934 Otto von Bismarck en Napoleon Arabieren Arabieren en Oliver Cromwell woestijn.

Percentage

Is de Koning Abdul Aziz bin Imam Abdul Rahman bin Imam Feisal Bin Imam Turki bin Prince Abdullah bin Saud bin Abdulaziz bin Imam Mohammed bin Saud bin Mohammed bin Sultan bin Markhan bin Ibrahim bin Musa bin Rabia bin Mani bin Rabia Mureydi en Marada van Hanifa van Bakr bin Wael bin Qasit die eindigt in Rabia ibn Nizar bin Adnan bin besmettelijk.

Zijn leven voordat hij aan de macht kwam

Toen prins Mohammed bin Abdullah Rasheed belast domineert het Ottomaanse Rijk op het moment dat Qassim geheel werd links van de steden van de Tweede Saoedische staat, maar Riyad was op dat moment Abdul Aziz, 10 jaar oud, en toen ze benaderd vooruit besteld Abdul Rahman bin Faisal Abdulaziz naar de woestijn en eigenlijk deed het en begon de oorlog tussen de voorwaartse Abdul Rahman en Al Rashid Abdul Rahman, maar het falen van de nederlaag en bezet Riyadh ging naar Qatar, Bahrein en Koeweit kwam hij er geregeld en was de emir Mubarak Al-Sabah heeft ontvangen Abdul Aziz Abdul Rahman en zijn vader. Toen hij in Koeweit Abdul Aziz leren en samenstellingen en methoden van oorlogvoering beleid en het bewoog naar Koeweit in 1310 AH waar hij acht jaar in de oorlog tussen hem en al-Rashid begon in het jaar 1318 AH, en herstelde Riyadh in 1319 AH.

Het begin van zijn regeerperiode

In 1900 de bijbehorende 1318 AH toen Abdul Aziz was 17 jaar oud, vroeg hij Abdel-Aziz van zijn vader, Imam Abdel-Rahman, om hem aan de heerschappij van zijn familie te herstellen, maar zijn vader stond hem niet toe om dit te doen, uit angst voor de vijand, die in aantal, uitrusting overtroffen, maar Abdul-Aziz hij overtuigde zijn vader, nam hij het gezelschap van 72 man naar Riyadh te herstellen in 1901, wat overeenkomt met 1319 AH na het dienen voor zo in een oase Yprin aan de rand van de lege kwartaal ten zuiden van het Arabisch schiereiland en heeft vervolgens aan de supporters van de stammen van de woestijn te verzamelen om steun en steun voor hem te bieden na een tijdje, hebben mensen het Huis van Saud verloren. Hij ging toen naar de zuidelijke provincies van de vondst, dat is de output en Hawtat Bani Tamim, brand, braak en Wadi drijfgassen, Fastrdha van Al Rashid in het jaar 1321 AH / 1903. Qassim en vervolgens teruggevonden in 1905/1324.
In de twee jaar sinds de val van Telia Riyadh, Ibn Saud bleef de rest van de vondst, die de zoon van Rashid opgeroepen zoeken naar de hulp van het Ottomaanse Rijk domineren. Dus het vermogen stuurt om het te verslaan, en was in staat om de Turkse nederlaag Ibn Saud dwingen, maar hij was in staat om zijn krachten te herstructureren na het vertrek van de Turkse troepen als gevolg van problemen in Supply in het Arabische schiereiland.
In 1334 AH / 1915, Groot-Brittannië opgenomen in een verdrag of Darren Qatif met Ibn Saoed, die het land bestuurd door Ibn Saud beschermen tegen de nederlaag van Ibn Saud al-Rasheed loyaal aan de Ottomaanse staat vernietigt.
Abdulaziz (die probeerde om de staat weg te houden van het krijgen van die betrokken zijn bij de oorlog niet te proberen) aan een offensieve actie tegen de Zoon van goede sterke rivalen doen.
In 1338 AH / 1919 gelanceerd Broederschap loyalisten van Koning Abdul Aziz, een aanval op Sharif Hoessein Sharif van Mekka in de Slag van de bodem en gemakkelijke Alvaour toezicht van het leger in om Taif trok Sharif Abdullah Bin Hussein Al-Hada naar de buitenwijken van Taif . Door het jaar 1341 AH 1922 kon het gebied, dat onder controle van Sharif Hussein bin Ali regelen. Gekroond Abdul Aziz overwinningen door het verslaan van Sharif Hussein in 1344 AH / 1925, hetzelfde jaar waarin de Moslim Broederschap lanceerde een aanval op Transjordanië in opdracht van Koning Abdul Aziz.

Hijazi oorlog

Weigerde Koning Abdul Aziz tijdens de Eerste Wereldoorlog van het nemen van militaire actie tegen de Sharif Hussein, en gericht zijn inspanningen op het bestrijden van de zoon van Rashid bevooroordeeld naar de Ottomaanse staat, maar schermutselingen tussen de twee partijen in zowel de bodem en Khurmah over de achterstelling van een gebied, zoals Abdul Aziz denkt dat ze zijn vanaf het land We vinden, terwijl Sharif Hussein ziet dat ze van Alhijaz.ovi Shaban 1337 AH / 1918 kruip Abdullah, zoon van Sharif Hussein naar “bodem Bakom” en bezet na bijna vrij van haar familie en na weerstaan ​​zo lang als een volledige dag van Bakom nog in de bodem, die geweigerd, tenzij de bescherming van de bodem tegen Sharif en zijn leger, en ze zijn er weinig.
Resistentie in Munif Paleis en diverse plaatsen in de bodem, zo lang als de laatste in Shangil Castle en eindigde na zonsondergang die dag, de meeste Bakom wendde zich tot vrij Bakom Aatzala oorlog en de onpartijdigheid van de Broederschap en Mwalathm van Koning Abdul Aziz en Aatzalhm van de oorlog vanwege de aanwezigheid van de Ridders van Bakom met Sharif onder de brigade commandant Abdul Osais God en ook de aanwezigheid van de Ridders van Bakom met Brothers band onder de vlag van de leider Hazza geel.
De evacuatie en pensioen orders van prins Mohammed Bin Ghannam Amir Bakom. Dit was de vierentwintigste augustus, en de volgende dag dat ik aankwam Brothers Band aan de grond Bakom metgezellen waren Sharif Abdullah Bin Al Hussein leger in en rond het Paleis Munif in de bodem en ga zo maar door / Shaban / 251 337 AH.
Daarom wordt geconcludeerd Bakom verdeeld in vier secties en elke sectie heeft een mening:
Sectie I: Ze hebben meestal Depart oorlog met prins Mohammed bin Ghannam.
Deel II: Zij zijn degenen die weigerden met pensioen te gaan en hebben de weerstand en de bodem tegen Sharif en een klein aantal te verdedigen.
Sectie III: Zij voegden zich bij het leger van de Moslim Broederschap, onder leiding van de gele Hazza en andere sjeiks Bakom.
Sectie IV: Ze waren met Sharif Leger, onder leiding van Abdullah Osais.
Na de oorlog werd Bakom bodem onder het bewind van koning Abdul Aziz, die geregeld voor een periode van twee weken en regelt Hoanha rust zijn mensen aan het leger van de Moslim Broederschap, onder leiding van prins Mohammed bin Ghannam Buqami sluiten.
Daarna Abdul Aziz was scherp naar Saoedi-Arabië neutraal in de Tweede Wereldoorlog standpunt in te nemen.
Daarna Saoedische troepen deelnamen aan de oorlog van 1948 in Palestina.
De Britse regering realiseerde de kracht van Abdul Aziz en de controle over het grootste deel van Saoedi-Arabië, de huidige, en duwde hem Abdul Aziz ibn Saud de Jeddah verdrag met Groot-Brittannië te houden in 1927, eindigend 1915 bovengenoemde Darren overeenkomst. Ondertussen, Abdul-Aziz is de titel van Sultan van Najd en accessoires om de koning van koninkrijk nadjd en hidjaz.
Het is het jaar 1346 AH in 1927 naar het jaar 1351 1932 Abdul Aziz was in staat om het grootste deel van het Arabische schiereiland te controleren. Dus veranderde hij de naam van het koninkrijk nadjd en hidjaz naar Saoedi-Arabië, en dus werd koning op de ontluikende Verenigd Koninkrijk.
Op 17 mei 1351/1932, Koning Abdul Aziz een decreet de aankondiging van de eenmaking van het Koninkrijk systeem, vast te stellen op donderdag, 21 mei dagen om aan te kondigen geconsolideerd onder de naam “Saudi-Arabië”; alle delen van het Koninkrijk Saudi-Arabië Vetohdt officieel Day 21-5 -1351 e / m 1932/09/22.
Prestaties tijdens zijn bewind

De eenmaking van het grootste deel van het grondgebied van het Arabische schiereiland onder de naam Koninkrijk van Saoedi-Arabië.
De opkomst van de eerste dienst in het Koninkrijk van Saoedi-Arabië Ministerie van Buitenlandse Zaken vastgesteld en gedateerd 1349/1930. Het heette het directoraat-generaal van Buitenlandse Zaken, en de eerste minister van Buitenlandse Zaken is Prince Faisal bin Abdul Aziz.
De opkomst van het ministerie van Defensie in het Verenigd Koninkrijk, die werd opgericht in het voorjaar van het tweede jaar van de 1365 6 maart 1946 en werd het Defense Agency eerder genoemd.
Het uiterlijk van het ministerie van Binnenlandse Zaken en benoemde Prince Faisal bin Abdul Aziz in 1350 AH / 1931 AD minister als de veiligheid en binnenlandse zaken binnen het Openbaar Ministerie taken In 1370 H, overeenkomend met 1950, de officier van justitie omgetoverd tot geïntegreerde ministerie van Binnenlandse Zaken
De oprichting van het ministerie van Financiën en heette Directoraat-Generaal van Financiën en de benoeming van Abdullah Bin Sulaiman Al-Hamdan, Minister van haar
Shura Raad van de opkomst van het Koninkrijk is vervaardigd uit een full-time leden van de bouw van het koninklijk besluit nr 37 dd 1346/09/01 H / m 1927/07/17.
Houd de eerste verkiezingen in de staat waarin het was het jaar 1343 AH / 1924
De oprichting van het ministerie van Communicatie in 1372 AH / 1953.
De eerste commerciële systeem voor de rechter verschijnen in 1350/1931.
Het eerste systeem voor banken ontstond in 1347 AH / 1928.
Het eerste systeem voor het beheer van de Hajj in Saoedi-opkomst uitgegeven in 1346 AH.
De opkomst van het eerste systeem van wegen en gebouwen in het Verenigd Koninkrijk in 1360.
Het eerste systeem voor industriële en commerciële ruimte in Jeddah verschijning in 1365.
Het eerste systeem voor telefoons in het Verenigd Koninkrijk verschijning in 1356 AH.
De oprichting van het eerste systeem dat de stempels te verenigen in 1369.
Tot vaststelling van het eerste systeem van de bliksem in het jaar 1356 AH.
Vaststelling van het eerste systeem van de Society ambulance liefdadigheid in 1354 AH.
Tot vaststelling van het eerste systeem van de ziekenhuizen in het Verenigd Koninkrijk in 1354 AH.
Uitvoering van de eerste politie directie in Mekka in 1343 AH.
De eerste ijsfabriek in het Koninkrijk van de stichting uitgegeven in 1338 AH.
De oprichting van de eerste Saoedische missie naar de studie van de veiligheid 1370 e.
De eerste zending van Saoedi-olie aan de wereld in het jaar 1358 AH / 1939 AD en dat de haven van Ras Tanura in onbelaste, die werd ingehuldigd door koning Abdul Aziz veld.
De opkomst van de eerste koninklijk besluit.
De opkomst van de eerste koninklijk besluit radio was zijn nummer 7/3/16/3996 dd 23/09/1368 AH (1949 AD), waar de ingebruikname van Koning Abdul Aziz aan zijn zoon en zijn plaatsvervanger waren in de Hejaz Prince Faisal toezicht op de radio.
De oprichting van het ministerie van Landbouw in 1361 AH / 1942.
De oprichting van de Saudi Arabian Monetary Agency werd opgericht bij koninklijk verordeningen en 30/14/1/1046 No. 1047 uitgegeven op 25 Rajab 1370 AH 20 april 1951 m en opende haar hoofdkantoor in de stad Jeddah op 14 Muharram 1372 AH / 4 oktober 1952 m.
De oprichting van Saudi Arabian Airlines, die zo genoemd op de dag van de oproep. Die bekend werd in de late jaren vijftig Saudi Arabian Airlines.
Het ontstaan ​​van het idee van de spoorweg in 1367 en zijn Anthih in 1371 e koppelen Riyad Dammam.
Rafha stichting van de provincie in het jaar 1370 AH.
Oprichting van de eerste toediening in het Verenigd Koninkrijk om te zorgen voor de jongeren.
De oprichting van de openbare Hajj directoraat in 1365 AH / 1946.
Het vonnis werd aangekondigd, een koninklijke regime in 1351/1932.
Levering van de kroonprins voor de eerste keer van Prins Saud bin Abdul Aziz.
Breng de titel van sultan van Hijaz en vinden we in 1345 AH / 1926 aan de koning van Hejaz en Najd.
De oprichting van de Raad van Ministers in 1372 AH / 1953 en de benoeming van Prins Saud bin Abdul Aziz, voorzitter.
Boren van de eerste olieveld in 1359 AH / 1940 m in de buurt van Dhahran.
Prins Saud bin Abdul Aziz, de benoeming van een plaatsvervanger van de koning in de centrale en oostelijke regio’s en Prince Faisal bin Abdul Aziz, plaatsvervanger van de koning in de Hijaz.
Verschillende moskeeën in Riyad en de opening van een aantal hogescholen in Abha.
Een andere prestatie van Koning Abdul Aziz, is dat de koning zit de sessie Shura Raad was de vergadering die de zitting van de Koning Abdul Aziz’s, want het is de laatste vergadering onder voorzitterschap in zijn leven.
Wars.
positie Koning Abdul Aziz tijdens de Eerste Wereldoorlog I.

Politiek aan de kant van de geallieerden, maar van de militair oogpunt heeft hij geen actie ondernemen of deel te nemen in een gevecht, tenzij ze gieten I. Vooral de eerste plaats als in zijn voordeel.
Groot-Brittannië heeft in de periode geweest voorafgaand aan de oorlog om te voorkomen dat het aangaan van een soort van relatie met hem en staan ​​een negatieve houding ten opzichte van wat er herhaaldelijk aangetoond om een ​​soort van relatie vinden redt hem een ​​beetje een balans met constante Ottomaanse druk tegen hem, als de na de oorlog versnelde toegang tot hem en leidde tot de onderhandelingen over de sluiting van Darren verdrag bekend als het Verdrag betreffende de 18 Safar 1334 AH / 26 december 1915 AD. Koning Abdul Aziz bevooroordeeld en wordt beschouwd, samen met Groot-Brittannië en zijn bondgenoten tegen het Ottomaanse Rijk en zijn bondgenoten.
Gevechten tijdens de eenwording van het Koninkrijk

De strijd-jaar (Hijri) jaar (AD) de andere partij
Battle openen van Riyadh 1319 e = 1902 krachten zoon Ajlan
Battle Dalam = 1320 e 1902 Abdul Aziz krachten moe Rasheed
Battle of bekeriyah 1322 e 1904 Abdul Aziz krachten moe Rasheed
Battle of shinanah 1322 e 1904 Abdul Aziz krachten moe Rasheed
Battle kleuterschool Muhanna 1324 1906 Abdul Aziz krachten moe Rasheed
Battle terminal 1325 AH 1907 troepen Hamoud Sultan Rashid en Mohammed bin Abdullah Al-Muhanna en Faisal bin Sultan Duweish
Battle Abe Millet 1329 e 1911 Afas bin visage en rogue aldat troepen uit Alroukh van Otaiba
Battle Ahsa 1331 e 1912 Turkse garnizoen Palace Kut
Battle pod 1333 e 1915 troepen Saud al-Aziz al-Rashid
Battle Kinsan 1333 e 1915 Orlando Bloom Files krachten
Repast vijver 1336 1918 e stam krachten van tan Electric Company
Battle bodem 1337 1919 e-Sharif dwingt Abdullah I Jordanië
Battle Hgela 1338 e 1920 Hassan bin Ayed krachten
Battle Harmalah 1339 e 1921 Hassan bin Ayed krachten
Battle of Sabilla 1347 e 1929 Brotherhood-geleide troepenmacht en Duweish Faisal Bin Sultan Bejad
Slag van Jabal Shammar 1348 e 1929, geleid door Abdul Aziz bin Faisal bin Sultan Duweish Broederschap krachten
Battle Jazan 1351 1932 Hassan Idrissi krachten

Amerikaanse betrekkingen

In februari 1950, in een klein en geheime missie, stuurde hij de Amerikaanse ambassadeur in Saoedi-Arabië een verzoek aan de US State Department, Ibn Saud assist voor de behandeling van chronische artritis en leed slopende blessure. Het was bedoeld om koning Abdul Aziz Al Saud, die in het Westen gewoon als Ibn Saud bekend was. En het veroorzaken van de voet pijn en zwelling veroorzaakt door artritis te zijn beweging aanzienlijk beperken en maakte hem gebruik maken van een rolstoel, en toen hij de Amerikanen zag, riep hij een van hen toen hij “bewoog die dicht bij hem om zijn botten kraken te horen.”
Dit verzoek kwam op een moment dat de VS-Saoedische relaties gekenmerkt door onrust. Het was de Verenigde Staten verhuurt Dhahran Airport, maar een groot aantal van de Saoedi’s, onder leiding van de geestelijkheid, waren conservatieve en eventuele Amerikaanse militaire aanwezigheid in hun land af te wijzen. De Koning Abdul Aziz Al Saud zelf is nog steeds terughoudend over America’s erkenning van de staat Israël. Er waren onderhandelingen aan de gang over hoe de Aramco oliemaatschappij winsten die betrokken zijn in het bezit van een Saoedische en Amerikaanse bedrijven te verdelen.
Hoewel augustus Saud een operatie ondergaan verwierp de behandeling die hij had ontvangen, verlicht hem wat pijn, zo veel dat hij begon aan een deel van de verantwoordelijkheid weer bij het beheer van de zaken van het land vroeger toevertrouwd aan zijn zoon, en begon op te geven op een rolstoel, die hij voortdurend gebruikt, touring zeer comfortabel en knieën volledig Mstqimitan.
Koning Abdul Aziz ondersteunen nationale en Arabische kwesties

Stop Prince Rashed Al Khuzai duidelijk en sterk met de oprichter, koning Abdul-Aziz Al Saud’s pogingen om het Arabische schiereiland onder de naam van Saudi-Arabië te verenigen en gereinigd van het kolonialisme en het zionisme en de vrijmetselarij klanten en als gevolg daarvan was om de Koning Abdul Aziz Al Saud uitstekend betrekkingen, met name met de emir, sjeik Rashid al-Khuzai, een Arabische prins en leider is van de oprichters van de vele nationalistische bewegingen in de Arabische en islamitische wereld, het best bekend Bmnahith Britse mandaat in de Levant en steun aan de Palestijnse en Libische revolutie ook bekend om zijn verzet tegen openlijk in opstand te komen tegen de Jordaanse monarchie sinds de komst van Sharif Hoessein bin Ali’s familie en koning Abdullah I bij het Transjordanië dat prins Rashid al-Khuzai afstammen van de Jordaanse Alfrehat stam die een groot gebied van de Levant geregeerd, met inbegrip van sommige delen van Palestina en natuurlijk Jordan periode van Ottomaanse overheersing, vóór de komst van Sharif Hoessein bin Ali familie Hashemi van Jordanië op het moment dat werd geleid door de Prins Rashed Al Khuzai tijd Amir Snjqah Ajloun zoals hij werd genoemd, waarbij de regel van Prince Rashed Al Khuzai gebied van het Transjordanië in aanvulling op delen van Palestina tijdens de periode van de Ottomaanse heerschappij, en de Koning Abdul Aziz Al Saud ondersteunen de worstelende Prince Rashed Al Khuzai directe en krachtige steun van hem knuffelen en hem bescherming van zijn familie en zijn volgelingen Senaat en gastheer voor meerdere jaren sinds 1937, en is uitgegroeid tot Prince Rashed Al Khuzai en zijn familie en ouderlingen en leiders loyaal aan hem op dat moment politieke vluchtelingen in het Koning Abdul Aziz bin Abdul Rahman bin Faisal Al Saud, de koning van Saudi-Arabië koorts en de nieuw verenigd en kwam direct Monument van de revolutie Mujahid sjeik Izz al-Din al-Qassam in Palestina in 1935.
Zijn dood

Koning Abdul Aziz bin Abdul Rahman Al Saud, overleed aan zijn paleis in Taif provincie van de regio van Mekka in de tijd: 04:36. Maandag 1373H \ 9 november 1953 m. Na het vonnis duurde tweeënvijftig jaar en bereikte de leeftijd van 77 Snh.ather een hartaanval na het lijden van verharding van de hartziekte [26], en vrede zij met de Hawiye [3] en daarna werd zijn lichaam overgebracht van Taif Airport naar Riyad, de oude luchthaven, waar zijn lichaam werd overgebracht naar het Eid gebed in Riyadh zoals uitgevoerd door de Dode gebeden opnieuw na Maghrib gebed en vervolgens overgebracht naar Al oud kerkhof.

Souvenir foto Palace box aan de Saoedische hoofdstad Riyad op het midden van de maand april 1948 m- maand was ingenomen met het jaar 1367 AH archief Bulletin of the World Geografie

erven vonnis

Koning Abdul Aziz, de vader van alle koningen van Saoedi-Arabië, die zijn opvolgers sinds 1953, van King Saud en Koning Faisal en Koning Khalid en Koning Fahd en koning Abdullah en vervolgens Koning Salman. Terwijl het dienen als de kroonprins, prins Mohammed bin Nayef bin Abdulaziz Al Saud en de positie van het mandaat van de kroonprins, prins Mohammed bin Salman bin Abdul Aziz Al-Saud, een kleinzoon van King Abdulaziz. Artikel II van de basiswet van het nummer (a / 90) dat de gunning wordt beperkt tot de zonen van de oprichter Koning Abdul Aziz bin Abdul Rahman Al-Faisal Al-Saud, en de kinderen van de kinderen, en dat de keuze van de fittest van hen voor het oordeel aan te bevelen de leden van de regerende zijn familie raad fatsoen in het bestuur.

مكتبة الصور

مكتبة الفيديوالتعليقات

 1. whoah this weblog is great i really like studying your articles.
  Keep up the great work! You understand, lots of individuals are searching around for this information, you can aid them greatly.

 2. Hello1Bing1Bing1BinHello
  Hello1Bing1Bing1BinHelloSORYMEPLS
  A person essentially lend a hand to make seriously articles I’d state. That is the very first time I frequented your website page and up to now? I amazed with the research you made to make this particular publish extraordinary. Great activity!

 3. buy cialis zegt:

  An impressive share, I just given this onto a colleague who was doing slightly analysis on this. And he in actual fact bought me breakfast because I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the deal with! But yeah Thnkx for spending the time to debate this, I feel strongly about it and love reading more on this topic. If possible, as you turn into experience, would you mind updating your blog with extra particulars? It is extremely helpful for me. Massive thumb up for this weblog submit!

 4. Woԝ, marvelous blog layout! How long have you been bⅼogging foг?
  yⲟu make blogging look easy. The overall look of your site is mɑgnificent, let alone
  the content!

  Feel free to visit my ѡeb-site; seje fߋldeknive (https://www.schweizerknive.dk)


Flag Counter