Khalid bin Abdulaziz

 

Khalid Bin Abdul Aziz Al Saud (6 maart 1331 e / 13 februari 1913-21 Shaaban 1402/13 juni 1982), de koning van Saudi-Arabië van 25 maart 1975 – 13 juni 1982 de vijfde zoon van de zonen van koning Abdul Aziz, .

Hij groeide op onder de hoede van zijn vader tijdens de installatie naar andere delen van de staat onder meer, het bijhouden van de Koran en de religieuze wetenschappen ontvangen op de handen van de wetenschappers, opgeleid paardensport en schieten. Niet uit naar elke positie en bediening politiek na de dood van koning Abdul Aziz. Vernoemd naar de annexatie van de Hijaz tot adjunct-Emir Faisal in Hijaz staat en dat het jaar 1926. In 1962 werd hij benoemd tot vice-premier, de eerste door de positie sinds de dood van zijn vader gekregen. Na de toetreding van koning Faisal regel een concessie om hem van zijn broer halfbroer, Prins Mohammed voor de functie van kroonprins als de Koning Faisal had een brief aan prins Mohammed als eerste kandidaat voor de post, maar de reactie brief prins Mohammed waarin hij zich verontschuldigde voor de post en benoemde hem, Koning Faisal individuele brief hem op de hoogte van de goedkeuring verzonden op zijn kandidatuur voor de kroonprins. Hij riep toen prins Mohammed bin Abdul Aziz aan de vergadering van de Al Saud familiedag gehouden 27 november 1384 H overeenkomt met 29 maart 1965 ten einde hen de keuze en de kroonprins te vertellen.

Op 1395/03/13 H overeenkomt met 1975/03/25 AD over de dood van koning Faisal – moge God hem genadig zijn – met de koninklijke familie een fatsoenlijke niemand ontbreekt, onder leiding van prins Mohammed bin Abdul Aziz, de oudste zoon van Koning Abdulaziz ouder en Bayaoa Crown rechtmatige prins Khaled bin Abdulaziz koning van Saoedi-Arabië en king Khalid zei prins Fahd en de kroon benoeming van het tijdperk, en de hele familie op, en had zijn erkend, en vervolgens verzameld in de Saudische natie der vorsten, geleerden, sjeiks, ministers, hoogwaardigheidsbekleders en al het volk, en beloofde trouw king Khalid koning ook beloofde trouw Prins Fahd en kroonprins .

En het werd Prins Fahd eerste vice-premier en kroonprins Abdullah bin Abdul Aziz werd het hoofd van de Nationale Garde tweede vice-minister-president, en werd prins Naif bin Abdulaziz, de minister van Binnenlandse Zaken, was door de vice-minister van Binnenlandse Zaken, en werd Prins Ahmed bin Abdul Aziz, de vice-minister van Binnenlandse Zaken rang van minister, en werd Prins Saud al-Faisal, minister van Buitenlandse zaken

De binnenlandse politiek van het koninkrijk tijdens zijn bewind substraten door middel van de volgende punten:

1 – om te benadrukken dat de islamitische sharia is de uitspraak over alle zaken van het koninkrijk

2. benadrukken felheid van de staat om de levensstandaard te verhogen.

3. Aangezien het niet moet zwaard met een pen worden

4. nadruk op de ontwikkeling van projecten die de veiligheid en het welzijn van de burgers te bereiken

De fundamenten van het buitenlands beleid van het Koninkrijk Saoedi-Arabië, en dus al via verschillende assen:

1 – bevestiging van de constanten van het Koninkrijk met de steun van de wereldvrede

2 – Steun voor islamitische solidariteit

3 – Ondersteuning voor Arabische eenheid

4 – de nadruk op de positie van het Koninkrijk van de kwestie van de Palestijnse

5 – de nadruk op de voortzetting van het koninkrijk in de aardolie-beleid

Op zondagochtend 21 Shaaban 1402 H, overeenkomend met 13 juni 1982, overleden in Taif.

مكتبة الصور

مكتبة الفيديوالتعليقات مغلقة.


Flag Counter