Faisal bin Abdul Aziz

Koning Faisal bin Abdul Aziz Al-Saud (1324 / 1906-1913 maart 1395/25 maart 1975), de koning van Saudi-Arabië van 2 november 1964 om te 25 maart 1975, is de derde zoon van de zonen van koning Abdul Aziz mannetjes.
Geïntroduceerd door zijn vader, koning Abdul-Aziz in de politiek op jonge leeftijd, waar hij een bezoek aan het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk verzonden door het einde van de Eerste Wereldoorlog en was toen dertien «13» -jarige, als hoofd van de delegatie van het Koninkrijk aan «de Conferentie van Londen» 1939 jaar op de Palestijnse kwestie en staat bekend als de Table round.
Op lokaal niveau geleid Saudi krachten om de gespannen situatie in Asir kalmeren, in 1922. In 1925 het leger onder zijn leiding ging naar de Hijaz gebied, en was in staat om de overwinning en de controle van de Hijaz te bereiken.
In 1926 is hij benoemd door koning Abdul Aziz, plaatsvervangend algemeen van Zijne Majesteit de Koning, toen hij in 1927 werd aangesteld als voorzitter van de Shura Raad. In 1932 werd hij benoemd tot minister van Buitenlandse Zaken naast het feit dat het hoofd van de Shura Raad. Hij heeft ook deelgenomen in 1934 in Saudi-Jemenitische Oorlog.

– Na de dood van zijn vader en zijn broer de uitspraak Saud werd aangesteld als kroonprins, Vice-Eerste Minister en Minister van Buitenlandse Zaken, en in 1373 H, overeenkomend met 1954 ontving hij stuurde koning Saud bezoeken aan een aantal landen voor zijn rekening. In 1376 H, overeenkomend met 1957, Saoedi-Arabië ondertekende een financiële crisis en het werd aanvaard door de koning Saud overhandigde een aantal van zijn taken werd verantwoordelijk voor het geld en de staatskas, en werd ook verantwoordelijk voor de externe omstandigheden voor het land. In 1382 H, overeenkomend met 1962, koning Saud benoemde hem tot minister-president en minister van Buitenlandse Zaken.
– Koning Saud heeft geleden in de afgelopen jaren, de wijsheid van de ziekte en die werd opgeroepen door te gaan in het buitenland voor een behandeling, als gevolg van de intensivering van de ziekte en daarom is het hem niet de kracht om recht te doen maken,
Op 27 Djoemada II 1384 H overeenkomt met 2 november 1964 Schijnbare Crown Prince Faisal koning.

In het binnengebied:

In zijn Koninkrijk heeft grote successen op het gebied van beschaafde ontwikkeling en hervormingen in de sociale zaken en het geïnteresseerde publiek en universitair onderwijs maakte, richtte de Koning Abdulaziz Universiteit in Jeddah. Het werd opgericht in het bewind van koning Faisal Specialist Hospital en de uitbreiding van de Twee Heilige Moskeeën, was de oprichting van de Jeddah Islamic Port.

In het internationale veld:

Hij gaf alle medewerking om de problemen van de islamitische wereld en op de top van de Palestijnse zaak te steunen. En de goedkeuring van de Islamitische Solidarity Movement project.

Zijn dood:
Het nieuws van zijn moord in de derde van de eerste lente 1395 H overeenkomt met 25 maart 1975 en is in de bibliotheek af te leiden van de staatszaken in Riyadh en werd begraven in Oud kerkhof.

مكتبة الصور

مكتبة الفيديوالتعليقات مغلقة.


Flag Counter