Arabia Saudita

 

Arabia Saudita sau „Arabia Saudită”, fondat de regretatul King Abdulaziz bin Abdulrahman Al Saud pe 09/23/1932.

Suprafata de aproximativ 2,149,690 km 2 în sud-vestul Asiei, precum și o populație de 27,123,977. Arabia Saudită Bngty cea mai mare parte din Peninsula Arabică și Pettmtd accidental din Golful Arabiei până la Marea Roșie. De capital Riyadh și Jeddah cele mai importante porturi la Marea Roșie.

Locul de amplasare: Arabia Saudită, situată în extremitatea de sud-vest de continentul asiatic, unde delimitată la vest de Marea Roșie și la est de Golful Arab, Emiratele Arabe Unite, Qatar, Kuweit și Irak la nord și sud Yemen, Iordania și Oman

Arabia Saudită a condus încă de la începuturile sale șapte regi ai ultimului custodele Două Sfinte Moschei regele Salman bin Abdul Aziz.

caracteristici geografice

topografie variată a Regatului, datorită suprafeței mari De-a lungul câmpiei de coastă Marea Roșie Tihama, cu o lungime de circa 1.100 de kilometri și o capacitate de a ajunge în prezent la 60 de kilometri în sud și se îngustează ori de câte ori capul spre nord, când Golful Aqaba, și se ridică la est de această câmpie Munții Sarwat falnic serie, care variază în înălțime de la 9000 picioare în sud și, treptat, cel puțin creștere ori de câte ori spre nord de până la 3.000 de picioare, și coboară, inclusiv văile de la poziția mare la est și la vest, cum ar fi Wadi Jizan și Wadi Najran și Wadi triangulație și Wadi Bisha și Valea acidului și Valea Alrmh Valley tulpinile și Wadi Fatima, și ca urmare a acestei serii de est platoul Najd și Mrtfadtha termină dune est Dahna și deșertul din garanție și zona de sud Dwaser vale si situata la marginea desertului Rub al Khali spre nord se extinde câmpiile ne găsim Hail chiar și sunt legate de desert Grand Nafud apoi până în Irak și Iordania, deoarece există niște munți, cum ar fi vizualizatorul Munții Twaiq și Aja Salma, Cartierul deșert gol constituie partea de sud-est a regatului, o zonă estimată zonă de deșert mare de 640,000 km patrati b este format din nisip Athban și mlaștini. Estul de câmpie de coastă și o lungime de aproximativ 610 km Se compune din mlaștini sărate și zone de nisip.

Lista Arabia regiuni administrative
Arabia Saudită este împărțit în 13 regiuni administrative, împărțite în fiecare regiune, inclusiv un număr de provincii numărul de zonă diferă de alte, a împărțit provincia în centre legate administrativ pentru a menține sau emiratului, și includ emiratul sau conservator sau centrul de pe un număr de titluri demografice (orașe și sate, și ferme, și resursele de apă, care combină vizibile) asociate acestora administrativ. [1] Provinciile din regat sunt clasificate în trei categorii, în funcție de a presta servicii, precum și articolul III al sistemului de zone: «fiecare domeniu administrativ este format dintr-un număr de categorii de provincii (a), iar categoria provinciale (b), și centre de categoria (a) și centre de categoria (b) și să ia în considerare demografice, considerațiile geografice și de securitate, precum și condițiile de mediu și metodele de transport ». [2] A fost numărul de provincii din Regatul provinciei au reprezentat 118 centre, inclusiv EAU, care a fost aprobat în 2012, pentru a crește numărul de provincii și totalul ajungând la 134, fără a calcula provincie emirate centre zone. Riyadh este zona de diviziunea cele mai multe zone ca numărul de provincii 20 de județe, în timp ce provinciile de graniță mai lungi și nordice puțin cu 3 per regiune Jawf.
Zona cea mai concentrată a Regatului este regiunea de est, cu o suprafață de aproximativ 540.000 km2, reprezentând circa 27,6% din suprafața Regatului, în timp ce regiunile mai mici din zona Britanie sunt o zona de terasă, cu o suprafata de circa 12.000 km2, ceea ce reprezintă aproximativ 0,6% din suprafața totală. Cele mai mari provincii din zona Britanie sunt provincia Ahsa din Regiunea de Est, cu o suprafață de aproximativ 375.000 km2, reprezentând aproximativ 69% din suprafața regiunii, și include o mare parte din Cartierul gol, mai mic spatiu de provincii sunt aratul provincia regiunii Jazan, cu o suprafață de aproximativ 100 km 2 .
Arabia Saudita

Nume Țara Arabia Saudită
Numele statului arab actual, Arabia Saudită
Limba maternă Arabia Saudită
Limba oficială a statului arab
Riyadh
Cel mai mare oras Riyadh
Guvernatorul Salman Bin Abdul Aziz Al Saud
Coroana Prințul Muhammad bin Nayef
Crown Prințul Mohammad Bin Salman Al Saud

 

Arabia Saudita este considerat centrul religios al lumii musulmane

educație

Cu Arabia Saudită se bucură de prosperitate economică și de prosperitate culturală Talimy.ohnak, de asemenea, un program de burse pentru saudiți pentru finalizarea lor a studiilor lor în cele mai bune universități din lume, în detrimentul statului.

De la universitățile Arabia:

Universitatea Islamică
Umm Al Universitatea Qura
Imamul Mohammed bin Universitatea Saud.
Universitatea regele Saud
King Abdulaziz orașului pentru Știință și Tehnologie (KACST)
Universitatea King Abdulaziz
Universitatea King Faisal
King Fahd University of Petroleum
Arab Open University
Universitatea King Khalid
Universitatea Naif Arab de Stiinte de Securitate
Universitatea Prinț Sultan
International University Madinah
Universitatea Taibah
Universitatea Taif
Universitatea Jouf
Universitatea Jazan
Universitatea Bucura-te
Universitatea Global Knowledge
Universitatea Qassim
Universitatea Najran
Universitatea din Tabuk
Universitatea baha
Informații generale

emblema națională: nu există nici un dumnezeu afară de Allah și Muhammad este Trimisul lui Allah
Limba oficială: engleză
Capital oficial: Riyadh
Cetatea Sfântă: Mecca
Cel mai mare oras: Riyadh
orașe mari: „bunica” și „Dammam”
Moneda: SAR
Imnul național: a trăit Alumblyk (Saraei pentru glorie și stinghii)
Pe Tel: +966
Codul valutei (ISO 4217): SAR
Diferența de fus orar UTC +3
Codul de țară internet (TLD) .sa
الفيديوالتعليقات

التعليقات

  1. Md.obidullah spune:

    আলহামদুলিল্লাহ


Flag Counter