stat Arabia treia

 
În a cincea zi a lunii Shawwal 1319 AH, care corespunde celei de a cincisprezecea a lunii ianuarie 1902 permite regelui Ibn Saud al recuperării Riyadh și să se întoarcă cu familia sa la acesta pentru a începe o nouă pagină a istoriei statului saudit, iar acest eveniment istoric este Thokabarh punctul în istoria zonei din cauza aceasta a dus la starea Arabia moderne a fost capabil de a unifica cea mai mare parte din Peninsula Arabică, piese de schimb, și pentru a atinge realizările civilizate și largă în diverse domenii. Când regele Abdul Aziz a luat inițiativa de a reconstrui statul saudit a apărut loialitatea regiunii și a locuitorilor săi la familia Al Saud, care are o istorie lungă și rădăcini puternice lovesc adânc în istoria antică a regiunii și să vorbească.

Regatul Țărilor Hejaz și Nejd

Stat fondat după Sultanatul Nejd și accesorii pentru anexarea Regatului Hejaz Balashranat a secolului trecut, sub conducerea sultanului găsi Abdul Aziz Ibn Saud, a fost înscăunat rege al Hejaz Haram din Mecca, la data de 8 ianuarie 1926. Un an mai târziu, adică la 29 ianuarie, anul 1927 sa declarat rege al găsi, de asemenea în locul titlului sultanului, după tratatul de la Jeddah între guvernul britanic și Regatul Hejaz și Nejd în 1927, și a recunoscut Regatul Unit Abdul Aziz, rege al termenilor anunțul oficial al regelui Regatului Hejaz și Nejd.
La 23 septembrie, 1932 unificarea Regatului sub un nume nou, pe care Regatul Arabiei Saudite.
Am reușit să găsesc Regatul Hejaz și din cauza legăturilor sale strânse cu Regatul Unit, de la finalizarea expansiunii sale, oferindu-le cu brațele în engleză.
Regatul Țărilor de Hejaz a fost retras din Liga Națiunilor, la cererea regelui Abdul Aziz. În 1926, Uniunea Sovietică, Regatul Hejaz admise găsi, urmată de Statele Unite în 1931. În 1932 păstrat atât în ​​Regatul Unit, iar Uniunea Sovietică, Turcia și Persia și Țările de Jos pe Mvuziatha în Jeddah, în timp ce Franța, Italia și Egipt au păstrat reprezentanții consulare neoficiale .

Și a văzut de-a șaptea zi a lunii a zecea din luna mai, în 1351 AH, care corespunde nouăsprezecelea a lunii septembrie 1932, emiterea unui decret regal anunțând unificarea țării și redenumite (Arabia Saudită), de joi, 21 mai, în 1351 AH / 23 septembrie 1932 (primul dintre Balanta), iar acest anunț a fost încoronat eforturile regelui Abdul Aziz a unifica țara și crearea unui stat solid bazat pe aplicarea prevederilor din Coran si Sunnah, iar acest anunț a fost stabilit în Arabia Saudită, care a devenit o națiune mare în mesajul său și realizările sale și în picioare regionale și internaționale, și apoi selectați primul dintre care corespunde soldului 23 septembrie pentru a deveni ziua Națională a Regatului.

.
الفيديوالتعليقات مغلقة.


Flag Counter