King Abdul Aziz

King Abdul Aziz bin Abdul Rahman bin Faisal (1293 H \ 15 ianuarie 1876 AD – 9 1373H \ noiembrie 1953 m), fondatorul moderne Arabia Saudită și primul rege al Regatului Arabiei Saudite. Născut în Riyadh pentru conducere a familiei Al Saud în Najd, iar când a ajuns la vârsta de zece ani sa mutat cu familia în Qatar și Bahrain și apoi la Kuweit și au fost întâmpinați de către emirul Mubarak Al-Sabah, după victoria lui Al Rashid, Bucura-te prinți ai al-Saud, și-a petrecut copilăria acolo. Tatal lui Abdul Rahman bin Faisal Ultimele imami din al doilea stat saudit.
Alergătură Abdul Aziz bin Abdul Rahman și urmașii săi, care numărați patruzeci, șaizeci și a fost spus, un bărbat, în vârstă de 21 de ani Ramadan 1319 H \ 02 ianuarie 1902 m, din Kuweit, îndreptându-se spre Riyadh Break Masmak fort, reședință un guvernator lui. Și restaurarea Riyadh, Abdul Aziz, primul bloc de construcție în construcția statului, precum și stadiul de modul de consolidare. Post-recuperare a Riyadh, cele mai importante etape din istoria lui Abdul Aziz, așa cum a petrecut mai mult de douăzeci de ani în luptele și războaiele, pe mai mult de o față.
King Abdulaziz cunoscut printre arabi în numele lui Abdul Aziz Ibn Saud când Vest din titlu mass-media occidentală, în 1934, Otto von Bismarck și Napoleon arabi arabi și Oliver Cromwell deșert.

Procent

Este Regele Abdul Aziz bin Imamul Abdul Rahman bin imamul Feisal bin Imam Turki bin Prințul Abdullah bin Saud bin Abdulaziz bin Imam Muhammad bin Saud bin Mohammed bin Sultan bin Markhan bin Ibrahim bin Musa bin Rabia bin Mani bin Rabia Mureydi și Marada de Hanifa de Bekr bin Wael bin Qasit care se termină Rabia ibn Nizar bin Adnan bin contagioase.

viața lui înainte de a venit la putere

Atunci când taxa prințul Mohammed bin Abdullah Rasheed a domina Imperiul Otoman la momentul Qassim întregul rămăsese din orașele doua Arabia stat, dar Riyadh în acel moment era Abdul Aziz, în vârstă de 10 de ani, iar când s-au apropiat ordonat inainte Abdul Rahman bin Faisal Abdulaziz du-te în deșert și de fapt, a făcut-o și a început războiul dintre atacantul Abdul Rahman al Rashid Abdul Rahman, dar eșecul înfrângerii și a ocupat Riyadh a mers în Qatar, Bahrain și Kuweit a ajuns sa stabilit acolo și a fost emir Mubarak al-Sabah a primit Abdul Aziz Abdul Rahman și tatăl său. Când el a fost în procesul de învățare și a ansamblurilor și a metodelor de luptă politică Kuweit Abdul Aziz și a fost în mișcare în Kuweit în 1310 AH, unde a rămas timp de opt ani în război a început între el și al-Rashid, în anul 1318 AH, și recuperate Riyadh în 1319 AH.

Începutul domniei sale

În 1900, corespunzător 1318 AH când Abdul Aziz a fost de 17 ani, el a cerut Abdel-Aziz de la tatăl său, Imamul Abdel-Rahman, să-i permită să restabilească regula familiei sale, dar tatăl său nu i-au permis să facă acest lucru, de teama de inamic, care a depășit în număr, echipamente, dar Abdul-Aziz a convins pe tatăl său, a luat compania de 72 de oameni pentru a restabili Riyadh în 1901, care corespunde 1319 AH după servire pentru acest lucru într-o oază Yprin pe marginea din sud trimestru gol Peninsula Arabică și are apoi să adune susținători ai triburilor deșertului pentru a oferi sprijin și de sprijin pentru el, după un timp, oamenii au pierdut Casa Saud. Apoi, el a mers în provinciile sudice ale descoperire, care este de ieșire și Hawtat Bani Tamim, foc, lopătari și agenți de propulsie Wadi, Fastrdha Al Rashid în anul 1321 AH / 1903. Qassim și apoi recuperate în 1905/1324.
În cei doi ani de la căderea Telia Riyadh, Ibn Saud a continuat să domine restul find, care a chemat fiul lui Rashid căuta ajutorul Imperiului Otoman. Deci, se trimite puterea să-l învingă, și a fost capabil de a forța înfrângerea turc Ibn Saud, dar el a fost capabil să-și restructureze forțele sale după plecarea trupelor turcești din cauza problemelor de aprovizionare în Peninsula Arabică.
În 1334 AH / 1915, Marea Britanie a intrat într-un tratat sau Darren Qatif cu Ibn Saud, care distruge țara controlată de Ibn Saud proteja împotriva înfrângerea lui Ibn Saud al-Rasheed loiali statului otoman.
Abdulaziz (care a încercat să mențină starea de departe de a se implica în război nu a încercat) să facă orice acțiune ofensivă împotriva Fiului buni rivali puternici.
În 1338 AH / 1919 a lansat loialiști fraternitatea King Abdul Aziz, un atac pe Sharif Hussein Sharif Mecca, în bătălia de la sol și supravegherea ușoară Alvaour a armatei în a Taif retras Sharif Abdullah Bin Hussein Al-Hada la suburbiile din Taif . Până în anul 1341 AH 1922 a fost capabil să controleze teritoriul, care se afla sub controlul lui Sharif Hussein bin Ali. Încoronată victorii Abdul Aziz învingând Sharif Hussein în 1344 AH / 1925, în același an în care Frații Musulmani au lansat un atac asupra Transiordaniei la cererea lui King Abdul Aziz.

război Hijazi

Refuzată King Abdul Aziz în timpul primului război mondial de a lua orice acțiune militară împotriva Sharif Hussein, și-a concentrat eforturile sale de combatere, fiul lui Rashid părtinitoare a statului otoman, dar ciocnirile între cele două părți în atât solul, cât și Khurmah Despre simbolul subordonarea oricărui teritoriu, așa cum Abdul Aziz crede că sunt de pe terenuri Noi găsim, în timp ce Sharif Hussein vede că ei de Alhijaz.ovi Shaban 1337 AH / 1918 târî Abdullah, fiul lui Sharif Hussein la „sol Bakom” și a ocupat după aproape liber de ea familie și după rezistente, atâta timp cât o zi plină de Bakom rămase în sol, care a refuzat cu excepția cazului în apărarea solului împotriva Sharif și armata lui, și ei sunt puțini.
Rezistența în Munif Palatul și mai multe locuri din sol, atâta timp cât ultimul din castelul Shangil și sa încheiat după apusul soarelui în acea zi, cel mai Bakom avansat pentru a elibera Bakom Aatzala de război și de imparțialitate a Frăției și Mwalathm regelui Abdul Aziz și Aatzalhm DIRECTIVEI război, din cauza prezenței Cavalerilor Bakom cu Sharif sub comandantul de brigadă Abdul Osais Dumnezeu și, de asemenea, prezența Cavalerilor Bakom cu trupa Brothers sub steagul liderului Hazza galben.
Evacuarea și pensionare ordinele prințului Mohammed Bin Ghannam Amir Bakom. Acesta a fost douăzeci și patra august, iar a doua zi am sosit Brothers Band pentru tovarășii Bakom de sol au fost Sharif Abdullah Bin Al Hussein armata în și în jurul Palatului Munif în sol și așa mai departe / Shaban / 251 337 AH.
Prin urmare, se concluzionează Bakom împărțit în patru secțiuni și fiecare secțiune are un aviz:
Secțiunea I: Ei au cea mai mare parte Plecare război cu prințul Mohammed bin Ghannam.
Secțiunea II: Ei sunt cei care au refuzat să se retragă și să aibă rezistența și de a apăra solul împotriva Sharif și un număr mic.
Secțiunea III: S-au alăturat armatei Frații Musulmani, condusă de Hazza galbenă și alte seicii Bakom.
Secțiunea IV: Au fost cu Sharif Armata, condusă de Abdullah Osais.
După război, a devenit Bakom solului sub domnia regelui Abdul Aziz, care a stabilit pentru o perioadă de două săptămâni și aranjează Hoanha echipează oamenii săi să se alăture armatei a Fraților Musulmani, condusă de prințul Mohammed bin Ghannam Buqami.
Dupa aceea Abdul Aziz a fost dornic să ia Arabia Saudită neutră în poziția de al doilea război mondial.
După ce că forțele saudite au participat la războiul din 1948 din Palestina.
Guvernul britanic a dat seama de puterea lui Abdul Aziz și controlul asupra majorității Arabiei Saudite, curente, și a împins-l Abdul Aziz Ibn Saud să dețină tratatul Jeddah cu Marea Britanie în 1927, care se încheie 1915 acord Darren a menționat mai sus. Între timp, Abdul-Aziz este titlul sultanului din Najd si accesorii la regele Regatului Hejaz și Nejd.
Este anul 1346 AH, în 1927, în anul 1351 1932, Abdul Aziz a fost capabil să controleze cea mai mare parte din Peninsula Arabică. Așa că el a schimbat numit Regatului Hejaz și Nejd în Arabia Saudită, și, astfel, a devenit rege pe Marea Britanie în curs de formare.
La 17 mai 1351/1932, King Abdul Aziz a emis un decret prin care anunța unificarea sistemului Regatului, determina joi, 21 mai de zile pentru a anunța consolidate sub numele de „Arabia Saudită”; toate părțile din Regatul Arabiei Saudite Vetohdt oficial Ziua 21-5 -1351 e / m. 09/22/1932
Realizări în timpul domniei sale

Unificarea majorității teritoriilor din Peninsula Arabică sub numele de Regatul Arabiei Saudite.
Apariția primului minister stabilit în Regatul Arabiei Saudite Ministerul Afacerilor Externe și datat 1349/1930. Acesta a fost numit Direcția Generală de Afaceri Externe, și primul secretar de stat este printul Faisal bin Abdul Aziz.
Apariția Ministerului Apărării din Marea Britanie, care a fost înființat în primăvara celui de al doilea an al 1365 6 martie 1946 și a fost numită Agenția de Apărare, înainte.
Aspectul ministerului de interne și a numit Prințul Faisal bin Abdul Aziz, în 1350 AH / 1931 ministru AD ca securitatea și afacerile interne în cadrul atribuțiilor parchetelor în 1370 H, corespunzând 1950, procurorul sa transformat în Ministerul de Interne integrat
Înființarea Ministerului Finanțelor și a fost numit Direcția Generală de Finanțe și numirea lui Abdullah Bin Al-Hamdan Sulaiman, ministrul ei
Consiliul Shura al apariției Împărăției a fost realizat dintr-un full-time membri ai construcției Decretului Regal nr 37 din data de 09/01/1346 H / 17.07.1927 m.
Dețin primele alegeri în stat a fost anul 1343 AH / 1924
Înființarea Ministerului Comunicațiilor în 1372 AH / 1953.
Primul sistem comercial de apariție instanță în 1350/1931.
Primul sistem de bănci a apărut în 1347 AH / 1928.
Primul sistem de a gestiona Hajj-ul în emergență Arabia eliberat în 1346 AH.
Apariția primului sistem de drumuri și clădiri din Marea Britanie în 1360.
Primul sistem de cameră industrială și comercială în Jeddah apariția în 1365.
Primul sistem de telefoane în aspectul Marea Britanie în 1356 AH.
Fondator al primului sistem de unificare ștampile în 1369.
Stabilirea primului sistem de fulger în anul 1356 AH.
Stabilirea primului sistem de caritate ambulanță Societatea în 1354 AH.
Stabilirea primului sistem de spitale din Marea Britanie, in 1354 AH.
Să stabilească prima direcției de poliție din Mecca, în 1343 AH.
Prima fabrică de gheață în Regatul fondator emise în 1338 AH.
Fondarea primei misiuni saudit pentru a studia securitatea 1370 e.
Primul transport de petrol saudit în lume, în anul 1358 AH / 1939 AD și că portul Ras Tanura în neaccentuat, care a fost inaugurat de câmp King Abdul Aziz.
Apariția primului decret regal.
Apariția primul radio decret regal a fost numărul lui 7/3/16/3996 din data de 23/09/1368 AH (1949 AD), în cazul în care punerea în funcțiune a regelui Abdul Aziz a fiului său și adjunctul său au fost în Hejaz Prințul Faisal superviza radio.
Înființarea Departamentului de Agricultură din 1361 AH / 1942.
Înființarea Agenției Arabiei Saudite Monetar a fost instituit prin ordonanțe regale și 30/14/1/1046 nr 1047 emise la data de 25 Rajab 1370 AH 20 aprilie 1951 m și a deschis sediul central în orașul Jeddah la 14 Muharram 1372 AH / 04 octombrie 1952 m.
Stabilirea de Saudi Arabian Airlines, care a numit astfel în ziua de apel. Ceea ce a devenit cunoscut la sfârșitul anilor cincizeci de ani Saudi Arabian Airlines.
Ea isi are originea ideea de cale ferată din 1367 și Anthih lui în 1371 e legătura între Riyadh Dammam.
Rafha fondator al provinciei în anul 1370 AH.
Stabilirea de prima administrare in Marea Britanie pentru a avea grijă de tineri.
Înființarea Direcției Hajj publice în 1365 AH / 1946.
Verdictul a fost anunțat, un regim regal în 1351/1932.
Livrarea prințului coroanei pentru prima dată a prințului Saud bin Abdul Aziz.
Se transferă titlul sultanului din Hijaz și găsim în 1345 AH / 1926 împăratul Hejaz și Najd.
Înființarea Consiliului de Miniștri în 1372 AH / 1953, precum și numirea prințului Saud bin Abdul Aziz, președinte.
De foraj primul câmp de petrol în 1359 AH / 1940 m langa Dhahran.
Prințul Saud bin Abdul Aziz, numirea unui adjunct la rege în regiunile centrale și de est și prințul Faisal bin Abdul Aziz, adjunct la rege în Hijaz.
Mai multe tipuri de moschei din Riyadh și deschiderea mai multor colegii din Abha.
O altă realizare a regelui Abdul Aziz, este faptul că regele prezidează ședința Consiliului Shura a fost întâlnirea numită întâlnirea regelui Abdul Aziz lui, pentru că aceasta este ultima reuniune prezidată în viața lui.
Războaie.
Poziția King Abdul Aziz în timpul primului război mondial

Pe plan politic la partea aliaților, dar din punct de vedere militar, el nu a luat nici o acțiune sau de a lua parte la orice luptă, cu excepția cazului în care se toarnă I. Mai presus de toate în primul rând ca în favoarea lui.
Marea Britanie a fost pe toată perioada dinainte de război, pentru a evita intrarea în nici un fel de relație cu el și să stea o atitudine negativă față de ceea ce este prezentat în mod repetat, pentru a găsi un fel de relație îl salvează un pic de un echilibru cu o presiune otomană constantă împotriva lui, în cazul în care, după război accelerat accesul la el și a dus la negocieri pentru încheierea tratatului Darren cunoscut sub numele de Tratatul de la 18 Safar 1334 AH / 26 decembrie 1915 AD. King Abdul Aziz părtinitoare și a considerat, împreună cu Marea Britanie și aliații săi împotriva Imperiului Otoman și a aliaților săi.
În timpul luptelor unificarea Regatului

Bătălia ani (Hijri) Anul (AD), cealaltă parte
Bătălia de deschidere Riyadh 1319 e = 1902 forțele fiul Ajlan
Lupta dalam = 1320 e 1902 Abdul Aziz forțele obosit Rasheed
Bătălia de bekeriyah 1322 e 1904 Abdul Aziz forțele obosit Rasheed
Bătălia de shinanah 1322 e 1904 Abdul Aziz forțele obosit Rasheed
Bătălia de grădiniță Muhanna Abdul Aziz 1324 1906 forțelor obosit Rasheed
terminale de luptă 1325 AH 1907 trupele Hamoud Sultan Rashid și a lui Mohammed bin Abdullah Al-Muhanna și Faisal bin Sultan Duweish
Lupta Abe mei 1329 e 1911 bin AFA visage și forțele Aldat necinstiți de la Alroukh de Otaiba
Lupta Ahsa 1331 e 1912 garnizoana turcească Palatul Kut
Lupta pod 1333 e 1915 trupele Saud al-Aziz al-Rashid
Lupta Kinsan 1333 e 1915 forțele Orlando Bloom Fișiere
Repast iaz 1336 forțele 1918 e trib de culoarea bronzului Electric Company
Lupta sol-e 1337 1919 Sharif forțelor Abdullah I al Iordaniei
Lupta Hgela 1338 e 1920 forțele lui Hassan bin Ayed
Lupta Harmalah 1339 e 1921 forțele lui Hassan bin Ayed
Bătălia de la sabilla 1347 e 1929 forțele conduse de frăție și Duweish Faisal Bin Sultan Bejad
Bătălia de la Jabal Shammar 1348 e 1929, condusă de forțele Abdul Aziz bin Faisal bin Sultan Duweish Brotherhood
Lupta Jazan 1351 1932 forțele Hassan Idrissi

SUA relațiile

În februarie 1950 într-o misiune mică și secretă, el a trimis ambasadorul SUA în Arabia Saudită o cerere către Departamentul de Stat al SUA, pentru a asista Ibn Saud pentru tratamentul artritei cronice si a suferit un prejudiciu debilitante. Acesta a fost destinat King Abdul Aziz Al Saud, care a fost cunoscut în Occident pur și simplu ca Ibn Saud. Și care provoacă dureri de picior și umflături cauzate de artrita pentru a limita în mod semnificativ mișcarea sa și a făcut-l folosească un scaun cu rotile, iar când a văzut pe americani, el a chemat pe unul dintre ei când „a fost în mișcare pe cei aproape de el să audă oasele scârțâit.”
Această solicitare a venit într-un moment în care relațiile dintre SUA și Arabia marcată de turbulențe. Acesta a fost Statele Unite închiriază Dhahran Airport, dar un număr mare de saudiți, condus de clerul, erau conservatori și să respingă orice prezență militară americană în țara lor. Regele Abdul Aziz Al Saud în sine este încă reticent recunoașterea Americii a Statului Israel. Au existat negocieri au avut loc în cum să împartă profiturile companiei petroliere Aramco, care sunt implicate în proprietatea unei companii saudite și americane.
Cu toate august Saud supus unei interventii chirurgicale a respins tratamentul pe care a primit, l-au facilitat unele dureri, atât de mult încât a început să-și recapete unele responsabilități în gestionarea afacerilor țării anterior încredințate fiului său, și a început să renunțe la scaun cu rotile, pe care le-a folosit în mod constant, turnee foarte confortabil și genunchii complet Mstqimitan.
King Abdul Aziz sprijini problemele naționale și arabe

Oprește-te Prințul Rashed Al Khuzai în mod clar și puternic cu fondatorul, eforturile King Abdul-Aziz Al Saud a unifica Peninsula Arabică sub numele Arabiei Saudite și curățate de colonialismului și clienții sionismului și Francmasoneria și ca urmare a fost la King Abdul Aziz Al Saud excelent relații, în special cu emirul, Sheikh Rashid al-Khuzai, un prinț arab și lider este fondator al multor mișcări naționaliste în lumea arabă și islamică, cel mai bine cunoscut Bmnahith mandat britanic în Levant și sprijinirea revoluției palestiniene și libiene, de asemenea, cunoscut pentru opoziția sa față de revolta deschis împotriva monarhiei iordanian de la sosirea familiei Sharif Hussein bin Ali și regele Abdullah i la Transiordania care a coborât prințul Rashid al-Khuzai al iordanian Alfrehat trib care a condus o mare suprafață a Levantului, inclusiv unele părți ale Palestinei și, desigur, perioada Iordania dominației otomane, înainte de sosirea familiei Sharif Hussein bin Ali Hashemi al Iordaniei la momentul respectiv a fost condus de timpul Prințul Rashed al Khuzai Amir Snjqah Ajloun așa cum a fost numit, în cazul în care regula prințului Rashed al Khuzai zona din Emiratul Transiordaniei, în plus față de părți ale Palestinei în timpul perioadei dominației otomane, iar regele Abdul Aziz al Saud sprijină lupta Prințul Rashed al Khuzai sprijin direct și puternic prin îmbrățișându-l și dea protecție lui familia și urmașii săi din Senat și găzduit de mai mulți ani, din 1937, și a devenit Prințul Rashed al Khuzai și familia lui și la bătrâni și lideri loiali lui în acel refugiați politic timp de la King Abdul Aziz bin Abdul Rahman bin Faisal al Saud, Regele febră Arabia Saudită și nou-au unit și au venit monumentul direct revoluția Mujahid Sheikh Izz al-din al-Qassam în Palestina în 1935.
Moartea sa

King Abdul Aziz bin Abdul Rahman Al Saud, a murit din palatul său în provincia Taif din regiunea Mecca, în timp: 04:36. Luni 1373H \ 09 noiembrie 1953 m. După verdictul a durat cincizeci și doi de ani și a ajuns la vârsta de 77 Snh.ather un atac de cord dupa ce a suferit de întărire a bolii arterei [26], iar pacea fie asupra Hawiye [3], iar apoi corpul său a fost transferat de la Aeroportul Taif la Riyadh, vechiul aeroport, în cazul în care corpul său a fost transferat la rugăciunea Eid în Riyadh ca fiind efectuat de rugăciunile morți din nou după rugăciunea Maghrib și apoi transferat la Al Oud cimitir.

Souvenir fotografie Palatul caseta din Arabia capitala Riyadh pe la mijlocul lunii aprilie 1948 luni a salutat anul M ‘AH 1367 Buletinul Arhiva de Geografie Mondiale

moștenesc hotărâre

King Abdul Aziz, tatăl tuturor regilor Arabiei Saudite, care sunt succesorii din 1953, de la regele Saud și King Faisal și King Khalid și King Fahd și regele Abdullah și apoi regele Salman. In timp ce servesc ca prințul moștenitor, prințul Mohammed bin Nayef bin Abdulaziz Al Saud și poziția mandatului prințul moștenitor, prințul Mohammed bin Salman bin Abdul Aziz Al-Saud, un nepot al regelui Abdulaziz. Articolul II din Legea fundamentală a numărului (a / 90), că atribuirea se limitează la fiii fondatorului King Abdul Aziz bin Abdul Rahman Al-Faisal Al-Saud, și copiii copiilor lor, și că, de selecție a celui mai puternic dintre ele pentru judecata recomanda membrilor partidului de guvernământ proprietatea lui consiliu de familie în guvernare.

مكتبة الصور

مكتبة الفيديوالتعليقات

التعليقات

 1. whoah this weblog is great i really like studying your articles.
  Keep up the great work! You understand, lots of individuals are searching around for this information, you can aid them greatly.

 2. Hello1Bing1Bing1BinHello
  Hello1Bing1Bing1BinHelloSORYMEPLS
  A person essentially lend a hand to make seriously articles I’d state. That is the very first time I frequented your website page and up to now? I amazed with the research you made to make this particular publish extraordinary. Great activity!

 3. buy cialis spune:

  An impressive share, I just given this onto a colleague who was doing slightly analysis on this. And he in actual fact bought me breakfast because I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the deal with! But yeah Thnkx for spending the time to debate this, I feel strongly about it and love reading more on this topic. If possible, as you turn into experience, would you mind updating your blog with extra particulars? It is extremely helpful for me. Massive thumb up for this weblog submit!

 4. Woԝ, marvelous blog layout! How long have you been bⅼogging foг?
  yⲟu make blogging look easy. The overall look of your site is mɑgnificent, let alone
  the content!

  Feel free to visit my ѡeb-site; seje fߋldeknive (https://www.schweizerknive.dk)


Flag Counter