Khalid bin Abdulaziz

 

Khalid Bin Abdul Aziz Al Saud (06 martie 1331 e / 13 februarie 1913-21 Shaaban 1402/13 iunie 1982), regele Arabiei Saudite cu 25 martie 1975 – 13 iunie 1982 este al cincilea fiu al fiilor lui King Abdul Aziz, .

El a crescut în grija tatălui său în timpul configurării pentru a include și alte zone ale statului, pastrand Coranul si stiintele religioase au primit de la mâinile de oameni de știință, instruiți ecvestru și fotografiere. Nu așteaptă cu nerăbdare orice poziție, iar politica de acționare, după moartea regelui Abdul Aziz. Numit după anexarea Hijaz adjunct Emir Faisal în stare Hijaz și că, în anul 1926. În 1962 a fost numit prim-ministru adjunct, primul primit de poziția de la moartea tatălui său. După aderarea regula regelui Faisal, o concesie pentru el fratele vitreg al fratelui său, prințul Mohammed pentru postul de prinț coroanei ca regele Faisal a trimis o scrisoare către prințul Mohammed fiind primul candidat pentru acest post, dar scrisoarea de răspuns prințul Mohammed, în care a cerut scuze pentru post și la nominalizat, King Faisal scrisoare individuală care îl informează despre aprobarea privind candidatura sa pentru prințul moștenitor. Apoi el a numit prințul Mohammed bin Abdul Aziz la ședința toată ziua familiei Al Saud a avut loc 27 noiembrie 1384 H corespunzând la 29 martie 1965, în scopul de a le spune alegerea și prințul moștenitor.

Pe 03/13/1395 H corespunde 03/25/1975 AD privind moartea regelui Faisal – Dumnezeu să aibă milă de el – sa întâlnit familia regală o decentă nimeni nu lipseste, condusă de prințul Mohammed bin Abdul Aziz, fiul cel mare al regelui Abdulaziz mai în vârstă, și Bayaoa Crown drept Prințul Khaled bin Abdulaziz rege al Arabiei Saudite, iar regele Khalid a spus prințul Fahd și numirea coroanei epocii, iar întreaga familie pe el, și-a recunoscut lui, iar apoi s-au adunat în națiunea Arabia de prinți, oameni de știință, șeici, miniștri, demnitari și tot poporul, și a promis supunere king Khalid, regele a promis de asemenea loialitate Prințul Fahd și coroana prinț .

Și a devenit prințul Fahd prim vice prim-ministru și Prințul Abdullah bin Abdul Aziz a devenit șef al Gărzii Viceprim-ministru secund Național, și a devenit prințul Naif bin Abdulaziz, ministrul de interne, a fost de ministrul de Interne adjunct, și a devenit prințul Ahmed bin Abdul Aziz, adjunct ministrul de Interne rang de ministru, și a devenit prințul Saud al-Faisal, ministrul Afacerilor Externe

Politica internă a regatului în timpul substraturile domniei sale prin următoarele puncte:

1 – pentru a sublinia faptul că Sharia islamic este decizia cu privire la toate afacerile regatului

2. accentuează ascuțime statului de a ridica nivelul de trai.

3. Din moment ce nu trebuie să fie o sabie cu un stilou

4. accent pe proiectele de dezvoltare care realizează securitatea și bunăstarea cetățenilor

Fundamentele politicii externe a Regatului Arabiei Saudite, și așa mai departe toate prin mai multe axe:

1 – confirmarea constantele Împărăției cu sprijinul păcii mondiale

2 – Sprijin pentru solidaritate islamică

3 – Sprijin pentru unitatea arabă

4 – accentul pe poziția Regatului problemei Palestinei

5 – accentul pe continuarea regatului în politica petrolieră

Duminică dimineața, 21 Shaaban 1402 H, corespunzătoare 13 iunie 1982, a murit în Taif.

.

مكتبة الصور

مكتبة الفيديوالتعليقات مغلقة.


Flag Counter