Saud Bin Abdulaziz

 

Majestatea Sa Regele Saud bin Abdul Aziz Al-Saud (5 Shawwal 1319 AH / 15 ianuarie 1902-6 Dhu al-Hijjah 1388 AH / 23 februarie 1969), regele Arabiei Saudite din 9 noiembrie 1953-2 noiembrie 1964. este al doilea fiu al fiilor împăratului masculi Abdul Aziz Al-Saud. Născut în același an în care tatăl său, regele Abdul-Aziz Al Saud recucerit de la Al-Rashid.
Despre viața lui

Născut în Kuweit și în timpul stabilirii tatălui său acolo și în noaptea dinaintea deschiderii tatălui său către Riyadh. După deschiderea Riyadh a părăsit mama și copiii ei la Riyadh. El a participat cu fratele consiliile sale Prințul Turki și consiliile de administrație ale tatălui său și bunicul Abdul Rahman Al Saud, care a fost de ingrijire Aoulihma. Dupa ce februarie a început să câștige încrederea tatălui său, prin exercitarea unora dintre sarcinile militare, politice și administrative în calitate de independent, care îi sunt delegate sarcini care câștigă statesmanship străine după ce a fost școliți în știința diplomatică și politică în mâinile lui Abdullah Damluji Sheikh Hafez Wahba, două dintre dale și coloanele tată în cursul acestei perioade . Când a fost a treisprezecea vârstă vechi și tatăl său Abdul Aziz bin Abdul Rahman trimis la Qatar pentru a satisface noul conducător Sheikh Abdullah bin Qassim al Thani, la lichidarea gândurilor și decalcifierea relația dintre ele ca acesta din urmă nu a fost văzută în mod favorabil la preluarea lui Abdul Aziz al-Ahsa, și a fost această misiune este primul diplomat, este de a face lucrarea. A participat la războaiele de tatăl său, a fost un pod de luptă, care a avut loc în 1915 este prima bătălie care implică, de asemenea, a participat la bătălia de la Aatab și alte bătălii.
El a preluat puterea după moartea tatălui său, regele Abdul-Aziz, la 2 martie 1373 a H, corespunzând la 09 noiembrie 1953, precum și eșecurile proprietății la 4 martie 1373 a H, corespunzând la 11 noiembrie 1953.
politică
În Educație: Atenția este îndreptată în primul rând la promovarea educației în toate domeniile, în cazul în care în 1373 își are sediul Ministerului Educației și preluată de fratele său, prințul Fahd, a fondat școli în diferite orașe și sate și au adus profesorii ei din străinătate, și-a deschis prima universitate din Peninsula Arabică, o universitate regele Saud în Riyadh și în anul 1377 AH, care corespunde 1957, pentru deschiderea din dreapta a Institutului de anul administrației publice organizare administrativă 1380 AH, care corespunde 1960, iar apoi la Universitatea Islamică din Medina, cu sediul în 1381 AH, care corespunde 1961, a ordonat de asemenea înființarea Colegiului Petrolului și minerale din Dhahran care deschis pe 8 Shawwal 1384 AH, precum și colegiile de formare a cadrelor didactice secundare. De asemenea, interesat în educația fetelor, în cazul în care acestea au fost de gândire, care include educația fetelor, cum ar fi băieți, prezentate obiecții din partea unor segmente ale societății pe ideea educației fetelor de la sol în sus, în timp ce alții a cerut permisibilitatea educației lor, dar nu ar trebui să fie, Ministerul Cunoașterii această sarcină, chiar dacă acesta este stabilit propriile lor școli, și în în cele din urmă decide să aibă posibilitatea de educație fete, și-a deschis școli pentru fete în anul 1380 AH, care corespunde 1960.
În sfera socială: Pe de altă parte, în anul 1961 înființarea Ministerului Muncii și Afacerilor Sociale și însărcinat cu sarcinile de a oferi îngrijire pentru persoanele în vârstă și persoanele cu handicap, văduve și divorțate, și a emis un an mai târziu, în 1962, sistemul de securitate socială.
În domeniul transportului: legamant zone legate printr-o rețea de drumuri, este, de asemenea, interesat în moduri care servesc satele agricole și ferme. Așa cum a fost dezvoltarea aeroporturilor din Riyadh, Jeddah și Dhahran, Taif, Tabuk, grindină și Qassim. În 1381 H, corespunzând 1961 King Abdul Aziz Port în Dammam a fost deschis.
În sfera militară: de îngrijire a forțelor armate și a misiunilor dezvoltate, a fost trimis pentru a instrui și de a studia în străinătate, are, de asemenea, martie 1955 a stabilit Aziz Colegiul de Război King Abdul.
În domeniul sănătății: stabilirea unui număr de spitale din diferite regiuni, de asemenea, interesat în lupta împotriva malariei.
În domeniul agriculturii: în 1382 el a fondat Banca Agricolă, pentru a oferi credite preferențiale pentru agricultori fără răsturnare, și scutește utilaje agricole de la plata taxelor vamale și a dispus stabilirea unor baraje pe vai pentru a rezerva apei de ploaie în Jazan și Abha.
În sfera islamică: După 11 zile de la preluarea mandatului a pus piatra de temelie pentru extinderea Moscheea Profetului într-o ceremonie la care au participat un număr mare de reprezentanți ai țărilor arabe și islamice, și o mulțime de cetățeni. Doi ani mai târziu, el a pus piatra de temelie pentru extinderea Marea Moschee din Mecca era interesat de Bamarth, unde a fondat un organ suprem pentru a supraveghea extinderea moschee, în frunte cu prințul moștenitor și prim-ministru prințul Faisal bin Abdul Aziz. Pe măsură ce adoptarea hărții finale pentru Altusah.otosa proiectului în crearea institutelor legitimitate și școlilor cu predare Coranul.
Sfârșitul domniei sale

Boala regele Saud mai tarziu in viata, el a fost nevoit să călătorească în străinătate pentru tratament. Guvernator al țării a rămas ca să jure credință față de fratele său, regele Faisal al țării pe 27 Jumada II 1384 H corespunzând la 02 noiembrie 1964.
moartea lui

La 23 februarie, 1969 de AH care corespunde 1388, a murit în Atena, Grecia, iar trupul său a fost transferat la Mecca, unde sa rugat la Marea Moschee și apoi îngropat în cimitirul Al Oud din Riyadh

.

مكتبة الصور

مكتبة الفيديوالتعليقات مغلقة.


Flag Counter