Faisal bin Abdul Aziz

King Faisal bin Abdul Aziz Al-Saud (1324 / 1906-1913 martie 1395/25 martie 1975), regele Arabiei Saudite de la 02 noiembrie 1964 pentru a 25 martie 1975, este al treilea fiu al fiilor lui King Abdul Aziz masculi.
Introdus de tatăl său, regele Abdul-Aziz în politică, la o vârstă fragedă, în cazul în care el a trimis în vizite în Marea Britanie și Franța, până la sfârșitul primului război mondial și a fost apoi treisprezece «13» de ani, în calitate de șef delegație a Regatului la «Conferința de la Londra» 1939 ani cu privire la problema palestiniană și cunoscut sub numele de tabel rotunde.
La nivel local, a condus forțele saudite pentru a calma situația tensionată din Asiri, în 1922. În 1925 armata sub conducerea sa dus la zona Hijaz, și a reușit să obțină victoria și controlul Hijaz.
În 1926, el a numit de King Abdul Aziz, adjunct general al Majestății Sale Regelui, așa cum a fost numit în 1927 ca președinte al Consiliului Shura. In 1932 a fost numit ministru de externe, în afară de a fi șeful Consiliului Shura. De asemenea, el a participat în 1934 în Arabia-yemenit războiului.

– După moartea tatălui său și fratele său a primit hotărârea Saud a fost numit Crown Prince, Viceprim-ministru și ministru al afacerilor externe, și în 1373 H, corespunzând 1954 a trimis regele Saud vizite în unele țări, în numele său. În anul 1376 H, care corespunde 1957, Arabia Saudită a semnat o criză financiară și a fost acceptat de către regele Saud a predat unele dintre sarcinile sale a devenit responsabil pentru bani și trezoreria statului, și de asemenea a devenit responsabil pentru condițiile externe pentru țară. În 1382 H, corespunzând 1962, regele Saud la numit prim-ministru și ministru de externe.
– Regele Saud a suferit în ultimii ani, înțelepciunea bolii și care a fost citată de a merge în străinătate pentru tratament, din cauza intensificării bolii și, prin urmare, nu-i puterea de a face judecată a face,
La 27 Jumada II 1384 H corespunzând la 02 noiembrie 1964, regele aparent Prințul Faisal.

În zona interioară:

În Împărăția Lui care le-a făcut mari realizări în domeniul dezvoltării civilizate și a reformelor în afacerile sociale și învățământul public și universitar interesat, a fondat Universitatea King Abdulaziz din Jeddah. A fost fondat în timpul domniei regelui Faisal Specialist Hospital si extinderea celor doua Moscheilor Sfinte, a fost înființarea portului islamic Jeddah.

În domeniul internațional:

El a dat fiecare asistență pentru a sprijini problemele lumii islamice și pe partea de sus a cauzei palestiniene. Și adoptarea proiectului Mișcării Solidaritatea Islamică.

Moartea Lui:
Vestea despre asasinarea lui în a treia din primul izvor 1395 H corespunzând la 25 martie 1975 și se află în biblioteca distrage atenția de problemele statului în Riyadh și a fost îngropat în cimitirul Oud.

مكتبة الصور

مكتبة الفيديوالتعليقات مغلقة.


Flag Counter