Først Saudi stat

I 1740 –1,158 e var en gensidig pagt mellem hver af emiren af ​​Diriyah og dens Prins Mohammed bin Saud bin Mohammed bin Liderlig og imamen fornyet reformator, Sheikh Mohammed bin Abdul Wahab at samarbejde indtil udgangen for at vende tilbage til samfundet til sand islam, og var blandt vilkårene i denne aftale om ikke at Sheikh til en anden prins i bytte for en feber, der tror på Prins Mohammed bin Saud og beskyttelse af opkaldet og imam Anasrha sit sværd [1].

Historikere har beskrevet den politiske situation og sociale på den arabiske halvø før den tid og smuldrer usikkerhed ud over den svage religiøse tro på grund af spredningen af ​​modeluner og myter.

Hvor Imam Muhammad bin Saud overtog Emirat Diriyah i 1139 AH / 1727 e.Kr. efter døden af ​​emiren, Zaid bin Markhan bin Watban, og de stærke fundament emiratet senere blev et centrum for starten af ​​etableringen af ​​den første Saudi tilstand, som blev grundlagt i 1157 E – 1744. Var i stand til at oplyse, i varetægt den sydlige udvidelse til Hayer og Subaie nord til modding og læsseren og nogle Sadir lande til Jalajil og vest til Dhurma og Quwaiya lande undtagen tatoveringer og Mohamed, Tharmada’a. Vidste Imam Muhammad bin Saud Ptdenh og visdom og hjælpe de trængende, og hans kærlighed til velgørenhed og sagde om ham til en af ​​de historikere (som mange gode gerninger og tilbedelse, og han elsker at være alene, skal udryddes af varigheden af ​​hans familie og hans børn fortsat at herske indtil sin død i 1179 E -. 1765 [2].

Kom til magten hans søn Abdul-Aziz blev oplevet i sager om statens og dygtige i den militære ledelse har fortsat militær aktivitet af staten deles af hans søn Saud overskredet centrum, finder vi Kalom og Sadir regioner i Qassim, så indså Dham bin Dawwas at han ikke kunne modstå flygtede fra Riyadh indtastet det Abdulaziz uden kamp og blev åbnet Riyadh som Ibn Ghannam gav stor betydning [3]

Annektering til Riyadh både Dalam og output, ild Hawtat Bani Tamim og lovede troskab til befolkningen i Wadi drivmidler år 1202 AH, efter død af Imam Abdulaziz 1218 E – 1803 overtog hans søn Saud og sprede indflydelse af staten til Golfen Emirater, Oman og til Hijaz, Tihama Asir og dele af Yemen og nord til syd-vest for Irak og Levanten mellem 1203-1226h og 1789 -1811 e.Kr. i hans regeringstid han nåede Saudi tilstand til den største bredde

Og jeg har noteret fremkomsten af ​​den første Saudi stat og dens velstand og udvide sin indflydelse og sin opfattelse af det osmanniske rige, som mistede de to hellige moskeer, så jeg besluttede at arbejde på at fjerne den første Saudi tilstand valgt at dem i Egypten, Muhammad Ali Pasha efter deres forsøg mislykkedes igennem og Adtha i Irak og Levanten og til opgave, og den første af sine kampagner i 1226 AH / 1811 kom og saudiske tropper står og besejrede den egyptiske hær og vendte tilbage til Yanbu. Han døde af Imam Saud 1229 E – 1814 og tog sin søn Abdullah regel og rullede Muhammad Ali kampagner i hans regeringstid, og i 1233 AH / kan 1818 efter den belejrede Ibrahim Pasha da cuirasse varede seks måneder, og efter en række konfrontationer og slag overgav Imam Abdullah bin Saud højre blod og beskyttelse af mennesker og henrettet Istanbul i Guds nåde, og dette endte den første Saudi tilstand, som udvidede sin indflydelse til de fleste dele af den arabiske halvø Foundation så den første moderne stat i den arabiske halvø siden udstedelsen af ​​islam [4].

Fyrsterne i den første saudiske stat

Muhammad bin Saud
Abdul Aziz bin Mohammed bin Saud
Saud al-Kabir bin Abdul Aziz
Abdullah bin Saud al-Kabir
_____________________________________________________________________________________________________________________

[1] Et mirakel på sandet
[2] Saudi-Arabien, hjemland og historie – Kong Abdulaziz Foundation
[3] Historien om Kongeriget Saudi-Arabien for Uthaymeen – c 1
[4] Saudi-Arabien, hjemland og historie – Kong Abdulaziz Foundation

.
الفيديوالتعليقات مغلقة.


Flag Counter