Biografi King

Custodian Dua Mosques Suci King Salman bin Abdul Aziz Al-Saud (5 Syawal 1354 H / 31 Desember 1935) punika Raja Arab Saudi VII, lan Perdana Menteri lan Supreme Panglima ABRI, lan putra puluh lima putrane pangadeg King Abdul Aziz bin Abdul Rahman Al-Faisal Al-Saud, Allah awu..

pulitik

Gubernur Riyadh

Iki awal ngetik karya politik ing 11 Rajab 1373 H cocog kanggo 16 Maret, 1954, menawi dipunangkat gubernur provinsi Riyadh atas jenenge sadulure, Pangeran Nayef bin Abdul Aziz, lan ing 25 Shaaban 1374 H, cocog kanggo April 18, 1955 diangkat minangka gubernur provinsi Riyadh, dheweke tetep ing Emirate saka Riyadh 7 Rajab 1380 H, cocog kanggo 25 Desember 1960 nalika panjenengané mundur saka kantor. On 10 Ramadan 1382 H cocog kanggo 4 Februari, 1963 ditanggepi dening Susuhunan King Saud bin Abdul Aziz Qaboos ngetokna surat keputusan kraton milih wong gubernur provinsi Riyadh maneh.
Sak peresmian Emirate saka Riyadh, sawise tur, kalebu: ngunjungi ibukutha Yordania ing 1968, lan minangka Ketua Komite Rakyat kanggo korban Jordan, dikirim ing kumpulan kapindho sumbangan warga wilayah Riyadh, lan ing taun 1969, pasukan Saudi dakbalekake kelangan ing baris ngarep Lebak Yordane Jordan kang King Hussein bin Talal lan diiringi wong. Ing taun 1974, piyambakipun dibukak Kuwait, Bahrain lan Qatar consolidate posisi Arab, lan ing taun 1985 piyambakipun ngunjungi Paris, Perancis Presiden Jacques Chirac lan ditiru lan Sam liwat ewu taun kanggo nggawe kutha Paris. Ing taun 1991, piyambakipun ngunjungi Montreal ing Kanada, ngendi pameran UK kabuka antarane wingi lan dina. Nalika taun 1996 ditampa dening Presiden Prancis, Jacques Chirac ing Palace elysee ing Paris sak marang ring ibukutha Perancis.
Duwe rampung riko resmi marang Prancis digawe bukak resmi kanggo Republik Bosnia lan sijine karo kepala Bosnia Alija Izetbegović, aturan budaya Pusat King Fahd, kutha Sarajevo, dibukak sawetara panguwasa High kanggo ngumpulake sumbangan Muslim, proyèk Bosnia lan Herzegovina, minangka watu pondasi Pangeran Salman Bin Abdul Aziz sijine ing Sarajevo, minangka Pangeran Salman bin Abdul Aziz kabuka ing bin Abdul Masjid King Fahd Aziz ing Gibraltar. Ing taun 1998, Pangeran Pakistan, Japan, Brunei, Hong Kong, China, Korea Kidul lan Filipina dibukak minangka bagéan saka demo Asian ngarahke ing pangembangan hubungan. Ing taun 1999, piyambakipun ngunjungi Filipina, Filipina Presiden Joseph Estrada “lan ditiru lan Sam Sktona” paling dhuwur ing Republik Philippine, pengakon kanggo dhukungan saka amal lan bantuan buruh Filipino ing kerajaan, lan ing Juli, piyambakipun ngunjungi Senegal, Presiden negara Abdou lan ditiru medali paling gedhe pengunjung ing Senegal. “

Menteri pertahanan

Sawise matine Pangeran Sultan bin Abdul Aziz, Crown Prince, Wakil Perdana Menteri lan Menteri Pertahanan lan Aviation lan Inspektur Jenderal, lan ing 9 Dzulhijjah 1432 H, cocog kanggo November 5, 2011 Custodian Dua Mosques Suci, King Abdullah bin Abdul Aziz sing ngetokna surat keputusan kraton milih wong minangka Mentri Pertahanan. Ing UK, kang kalebu tanah, online lan pasukan nimbali angkatan laut lan udhara.
Sak peresmian Ministry of Defense, ing April 3, 2012, kanggo ngunjungi ibukutha London Inggris, ing undhangan kang ditampa saka Defence Sekretaris British Filipus Hammond (ing wektu), kanggo ngrembug kahanan sakabèhé ing wilayah lan hubungan kalih negari antarane negara loro. On 12 April 2012 piyambakipun ngunjungi Amerika Serikat, lan ditampa dening Presiden Barack Obama ing House putih wis search sawetara masalah kalih negari lan regional badhan umum. Lan perlu kanggo mutusake masalah Amerika Serikat supaya karo gati kanggo Suriah lan Iran. Madrid teka ing Juni 6, 2012 ing riko menyang Inggris Spanyol undhangan resmi saka Menteri Pertahanan Spanyol Pedro Morines Aolaty, sajrone padha rembugan sawetara file penting lan TCTerms exchange tampilan karo gati kanggo acara ing daerah kasèbut.

mahkotane

Sawise matine Pangeran Nayef bin Abdul Aziz, Crown Prince, Wakil Perdana Menteri lan Menteri Interior lan tanggal 18 Juni, 2012 Custodian Dua Mosques Suci King Abdullah bin Abdul Aziz ditanggepi a pilihan kerajaan mahkotane lan dados Wakil Perdana Menteri lan Menteri nimbali.
Jaman kang, lan karo emergence saka kompetisi lan langit ing bawana Asia, bawana Eropah lan Amérika Lor, ing Februari 2014, demo sak kang dibukak Pakistan, Japan lan India, kang wis dadi bobot politik, ekonomi lan strategis Saka perspektif iki bukak penting, kanggo ndeleng sejarah lan masa depan saka hubungan antarane negara iki. On February 17, 2014 AD, kang dibukak Japan, ing ngendi dhèwèké ketemu karo Kaisar Akihito Japanese lan Perdhana Mentri Shinzo Abe.

King of Saudi Arabia

Wis sumpah demi Sang Custodian Dua Mosques Suci King Salman bin Abdulaziz Al Saud, raja Saudi Arabia, ing telung spring kapindho 1436 H, cocog kanggo 23 Januari, 2015 Masehi.

Paket Storm

On Thursday, 5 Jumada II 1436 e – 26 Maret, 2015, king ing dhawuh Salman kanggo miwiti Paket badai marang proses Houthis in Yemen lan ngadeg karo pamaréntah sing sah saka Yaman lan sing nalika Angkatan Udhara Royal Saudi bombardment pangeboman abot ing militia al-Huthi lan pasukan saka situs kanggo entuk manfaat saka Yaman.

.


Flag Counter