State Saudi First

 

Ing 1740 –1,158 e ana prajanjian Teknologi antarane saben Emir saka Diriyah lan Pangeran Mohammed bin Saud bin Mohammed bin mesum lan reformis Imam gawe anyar, Sheikh Mohammed bin Abdul Wahab kanggo kerjo bareng nganti pungkasan kanggo bali menyang masyarakat kanggo Islam bener, lan ana ing antarane istilah prajanjian iki ora kanggo Sheikh resort pangeran liyane ing ijol-ijolan kanggo mriyang sing pracaya ing Pangeran Mohammed bin Saud lan pangayoman saka telpon lan imam Anasrha pedhange [1].

Sajarawan wis diterangake ing kahanan politik lan sosial ing Semenanjung Arab sadurunge wektu sing lan disintegrate insecurity saliyane kekirangan iman agama amarga panyebaran fads lan mitos.

Where Imam Muhammad bin Saud njupuk liwat Emirate saka Diriyah ing 1139 AH / 1727 AD sasampunipun amir, Zaid bin Markhan bin Watban, lan dasar kuwat saka Emirate mengko dadi pusat kanggo wiwitan panyiapan saka negara Arab pisanan, kang didegaké taun 1157 E – 1744. Bisa kanggo negara ing ditahan ing expansion kidul kanggo Hayer lan Subaie lor Modding lan loader lan sawetara negara Sadir kanggo Jalajil lan kulon Dhurma lan Quwaiya negara kajaba tato lan Mohamed, Tharmada’a. Sumurup Imam Muhammad bin Saud Ptdenh lan kawicaksanan lan bantuan mlarat, lan katresnan kang kanggo amal lan ngomong salah siji saka sajarawan (sing akeh kang apik lan sembahyang, lan tresna kang piyambak bakal Cut mati dening dadi kang kulawarga lan anak Terus ngwasani nganti séda ing 1179 E -. 1765 [2].

aktivitas militer teka daya putra Abdul-Aziz iki ngalami ing prakara negara lan ahli ing Kepemimpinan militer wis terus saka negara sambungan dening anake Saud ngluwihi tengah, kita temokake Kalom lan Sadir wilayah saka Qassim, banjur temen maujud Dham bin Dawwas kang ora bisa tahan mlayu saka Riyadh ngetik iku Abdulaziz tanpa perang lan dibukak Riyadh minangka liwat anak Ghannam wigati kang [3]

Nglenggahi kanggo Riyadh loro Dalam lan output, geni Hawtat Bani tamim lan janji setia kanggo wong Wadi propellants taun 1202 AH, sasampunipun Imam Abdulaziz 1218 E – 1803 njupuk liwat putra Saud lan nyebar pengaruh negara ing Emirat Teluk, Oman lan menyang Hijaz, Tihama Asir lan bagéan saka Yaman lan sisih kidul-kulon saka Irak lan Levant ing antarane 1203-1226h lan 1789 -1811 AD ing mrentah tekan negara Saudi menyang ombone maksimum

Lan aku wis nyatet emergence saka negara Arab pisanan lan kamakmuran lan widening pengaruhe lan tampilan sawijining saka Kakaisaran Ottoman, kang ilang Loro Mosques Suci, aku mutusaké kanggo bisa ing eliminasi negara Saudi pisanan pamilih wong ing Mesir, Muhammad Ali Pasha sawise usaha gagal liwat lan Adtha ing Irak lan Levant lan dipasrahké karo tugas, lan pisanan kampanye ing 1226 AH / 1811 teka lan pasukan Saudi ngadhepi lan ngalahaké tentara Mesir lan bali menyang Yanbu. Panjenengané tilar donya Imam Saud 1229 E – 1814 lan njupuk anak Abdullah aturan lan mbalek kampanye Muhammad Ali kang mrentah, lan ing 1233 AH / May 1818 sawise Ibrahim Pasha ngepung en cuirasse langgeng nem sasi, lan sawise sawetara pasulayan lan mungsuhan nyerah Imam Abdullah bin Saud getih tengen lan pangayoman saka wong lan kaleksanan Istanbul ing sih Gusti Allah, lan iki rampung ing negara Arab pisanan, kang lengkap pengaruhe kanggo paling bagean saka Semenanjung Arab Foundation supaya negara modern pisanan ing Semenanjung Arab wiwit ditokake saka Islam [4].

Pangeran ing negara Saudi pisanan

Muhammad bin Saud
Abdul Aziz bin Mohammed bin Saud
Saud al-Kabir bin Abdul Aziz
Abdullah bin Saud al-Kabir
____________________________________________________________________________________________________

[1] Ajaib ing pasir
[2] Saudi Arabia, ing Tanah kelairan lan sejarah – King Abdulaziz Foundation
[3] Ing sajarah Krajan Saudi Arabia kanggo Uthaymeen – c 1
[4] Saudi Arabia, ing Tanah kelairan lan sejarah – King Abdulaziz Foundation

.




الفيديو



التعليقات مغلقة.


Flag Counter