Sajarah expansion saka Masjid Suci ing Saudi Pangeran

 
Expansion Saudi pisanan
13, ing spring saka taun 1372 AH, cocog kanggo 1952 karya wiwit ngembangaken masjid kanthi urutan King Abdulaziz Al-Saud, lan sawise sing padha tuku tanah lan kabongkar nyiyapake dheweke kanggo construction anyar, tekan total area masjid 16.326 meter persegi, bisa momot 28,000 nyembah, dianakaké pabrik watu cedhak kutha gol reconstruction, lan liyane saka materi iki uap digawa menyang plabuhan Yanbu lan banjur menyang kutha dening mobil gedhe, wis ngrambah materi ganas tonnage ing port kanggo tujuan rekonstruksi luwih saka 30,000 ton, wis rampung expansion ing awal 1375 H, cocog kanggo 1955, lan biaya project iki SR 50 yuta Saudis, lan King Saud bin Abdul Aziz Al Saud dipunresmikaken ing 5 Maret taun 1375, disetujoni ing Oktober 1955.
expansion iki dawa bangunan persegi saka 128 meter ambane 91 meter, iki dibuka ing sisih wétan King Abdul Aziz Gate, ing sisih kulon King Saud lawang, saben kang kasusun saka telu cedhak, nalika ing sisih lor, wis dibukak telu lawang, lawang Omar lan lawanging Osman, lan lawanging Abdul Majid, lan nomer kolom 232 kolom ing ndhuwur puluh Paint, lan langit-langit wis dipérang dadi kothak, munggah 12,55 meter, didominasi restaurant putih arsitektur iki karo sethitik abang lan ireng, nalika Minarets, wis kanggo masjid limang Minarets kabongkar wong 3 Minarets sing padha ing lawang pangaksama, lan menara saka Sulaymaniyah lan Majidiyah ing sisih lor, lan loro Minarets padha dibangun ing wétan lan ing pojok kulon sisih lor, lan dhuwur saka saben wong 72 meter, nggawa patang Minarets saka masjid ing patang sudhut.
Amarga saka tambahan nomer jamaah, King Faisal bin Abdul Aziz Al Saud ditanggepi dening nggawe panggonan kanggo sholat kulon masjid, demolishing bangunan ana ing arah kang panyiapan saka sawijining kapel peteng, area babagan 35,000 kothak meter, kang 80 payung. karya iki rampung ing taun 1873, lan tetep kudu dibusak ing Saudi expansion II.
expansion Saudi II
Ing sasi Muharram 1406 H, cocog kanggo 1985, wiwit digunakake ing expansion paling gedhé saka Masjid Nabi kanthi urutan King Fahd bin Abdul Aziz Al Saud, iku wis rampung ing 1414 AH, cocog kanggo 1994, kang klebu ing expansion saka wétan lan sisih kulon lan lor masjid, karo Kajaba saka 82.000 meter persegi kothak momot 150,000 nyembah, lan wilayah dadi College masjid 98 326 meter accommodating 178.000 nyembah, lan nambah lumahing saka 67.000 meter persegi, kalebu 58.250 meter persegi siap kanggo sholat kang bisa nampung 90.000 nyembah, nggawa gunggung kanggo wilayah mateng kanggo sholat 156.576 meter accommodating 268.000 nyembah. Kajaba iku, ing squares lingkungan area masjid 135.000 meter persegi, kalebu 135.000 meter mateng kanggo shalat nadhahi 430,000 nyembah, lan nyembah total mundhak kanggo luwih saka 698.000 nyembah.
Columns lan porticos padha dirancang ing format expansion Saudi pisanan, lan dijamin tembok njaba saka granit, iki ditambahaké enem Minarets anyar konsisten karo Minarets ing expansion Saudi pisanan, lan expansion saka bangunan sing kasedhiya sistem majeng, kalebu sistem kamera, sistem lan sistem daya listrik serep permanen, lan geni extinguishers, lan sistem got.
Sistem lan fasilitas anyar klebu sawetara pituduh:
lawang lemah lantai-wanita-kapel saka lumahing masjid-domes-obah saka ngisor-parking-bangunan expansion-Minarets-wall-hiasan-yard masjid-babak saka umum layanan umbrellas ing plataran masjid South-kabin
Expansion katelu
Miturut urutan King Abdullah bin Abdul Aziz Al Saud, uga Gusti Allah melasi wong, lan ing sasi Agustus 2010 ana ing completion saka umbrellas project yard Masjid Nabi, lan Awnings elektrik ing latar masjid Nabi kolom ing kabeh keblat papat, area 143 ewu meter, supaya kanggo nglindhungi nyembah saka udan lan panas srengenge sak pandonga. Proyèk melu ing Pabrik lan instalasi saka 182 meter payung Masjid kolom Nabi, saliyane kanggo 68 payung ing squares East, kanggo total umbrellas 250 payung, ing biaya 4,7 milyar riyals Saudi, lan dirancang umbrellas anyar khusus kanggo Masjid Nabi, supaya kabeh payung 800 nyembah tetep, a Bartvain beda, supaya siji ing ndhuwur liyane, ing kelompok, supaya nyalip karo saben liyane, lan sing siji dhuwur 14,40 meter, 15.30 meter lan liyane, malah karo kabeh umbrellas dhuwur ing cilik saka penutupan kasus, munggah 21,70 meter. Ing wulan Juni 2012, Raja Abdullah bin Abdul Aziz Al Saud, uga Gusti Allah melasi marang Panjenengané miwiti implementasine saka expansion paling gedhé saka Masjid Nabi ing Madinah ing jeneng «King Abdullah bin Abdul Aziz, a project kanggo nggedhekake Suci Masjid», lan ing telung fase, ing phase pisanan saka kang bisa jog luwih saka 800 vaksin, uga bakal ing fase kaloro lan katelu saka expansion saka mimpin wétan lan kulon kampus, kanggo maringi leladen 800 ewu vaksin tambahan padha miwiti project iki sawise mangsa kaji 2012, lan nomer wis samesthine kanggo mbusak real estate kanggo entuk manfaat saka project 100 situs nyebar liwat pinggir wétan lan kulon, lan rugi total kanggo wilayah watara 12,5 hektar, 25 milyar riyals, lan sesuai karo plans project bakal dandan kanggo squares umum lan arena sosial sak masjid.

مكتبة الصور

مكتبة الفيديو



التعليقات مغلقة.


Flag Counter