Expansion saka Masjid Nabi

 

Kutha Madinah saiki expansion paling gedhé ing sajarah Masjid Nabi wiwit awal. expansion iki bakal nambah luwih saka siji yuta meter saka papan masjid ana, lan karya konstruksi ing expansion iki, diiringi proyèk buta ing Madinah, kono ngemu Saudi Ministry of Finance nguber engineering lan pasinaon ekonomi kanggo expansion saka Masjid Nabi, lan proyèk digandhengake karo. Saliyane ngarahake Klasifikasi kanggo implementasine saka proyèk iki, lan penghargaan saka tenders ing wong.
Engineer Ibrahim Trere punika direktur proyèk ing Kementrian Keuangan, jlentrehe Arab sing “expansion utama saka project Masjid Nabi uga digandhengake karo sawetara proyèk lan unsur digandhengake karo wong langsung lan ora langsung, kalebu pangembangan wilayah tengah, uga project Dar al-Hijrah perusahaan, kang kasusun saka 100 menara administratif lan Hospitality, lan sawetara layanan, uga Trail taun project, kang bakal pranala masjid lan Quba masjid Nabi. ”
taun Project Trail
Proyèk iki disetujoni bubar dening Custodian Dua Mosques Suci, ing wayah anyar kanggo kutha Madinah lan apa saiki kanggo miwiti kanggo berkembang pasinaon pambuka kanggo wong. Tujuane kanggo revive Sunnah Nabi Allah mberkahi wong lan kulawarga lan wong lumampah antarane Masjid Nabi lan Masjid Quba.
Proyèk, kang bakal nyambung loro masjid, dadine 3 kilometer ing dawa lan jembaré saka 300 meter. Bukaan ing bangunan layanan dalan, komersial lan omah, lan dijupuk menyang akun ing rancangan Tairaz sipil, iku bakal teka ing wilayah lor Masjid Quba, wilayah kidul Masjid Nabi.
Kementerian Keuangan wis dipunwiwiti persediaan saka real estate sing pas menyang path saka taun project, ing ngendi iku iki diwatesi kanggo 840 situs, area 929 ewu meter.
pelayanan kira properti expropriated kanggo trail taun rego ing babagan sepuluh milyar riyals, lan samesthine kanggo miwiti evakuasi saka omah iki miwiti saka taun Islam anyar.
Aini ngrancang
Iku wis dikembangaké déning Departemen Keuangan ngrancang lan layanan kebak banyu, listrik, ngubungaké, lan mapeng dalan supaya ijol kanggo nduweni sifat expropriated, luwih saka wilayah ngrancang saka 18 yuta meter, lan nomer bagéyan kang luwih saka 15 ewu bêsik. Sinau lagi kang disambung menyang jaringan ngrancang metro ing kutha Madinah, lan sing link kanggo Masjid Nabi.
Expansion saka Masjid Nabi
Swara masjid ing sajarah, sawetara ekspansi, awal jaman kalifah, ing Umayyah prajanjian, liwat Prejanjian Abbasiyah suwé Ottoman. State Arabia, lan iku wis katon expansion utama masjid sak mangsa pamaréntahan Raja Fahd bin Abdul Aziz, sadurunge King Abdullah mbewarakke expansion punika ingkang paling ageng ing sajarah masjid, kang ing expansion saka King Salman saya bisa. expansion iki bakal nambah kapasitas masjid sayuta lan nem atus ewu nyembah.
Iku Maret sadurunge wiwitan sasi uga phase pisanan saka expansion saka Saudi Arabia kanggo Masjid Nabi katelu kang. Kalih atus ewu meter, ngendi racing marang luwih saka 10 ewu buruh lan engineers wektu kanggo ngrampungake karya expansion, lan tokoh tumindak direkam wiwit awal bisnis supaya adoh 33 yuta jam kumulatif karya wis rampung nganti pungkasan Juli.
Jlentrehe Dr. Khalid minangka proyèk manager cilik ing Dar es project engineering “kasusun saka expansion bangunan, ing phase pisanan saka sisih wétan, lan bangunan padha saka sisih kulon, lan mangsa ing sisih lor, pamisahan expansion lan adu basis bangunan mblusukake antar muka, uga kreteg List link masjid lawas karo expansion. ”

King Salman gumantung expansion designs Masjid Nabi ing Madinah

Custodian Dua Mosques Suci King Salman bin Abdulaziz – lan Allah mberkahi wong -mads Wednesday 09/14/1436 H, reception saka tim Ministry Finance dipimpin déning Menteri Keuangan Supervisor General Assistant expansion saka Nabi Masjid Professor / Mohammed liyane lan nuduhake sawetara anggota Komite Pengawas proyek, engineers, pengawas Kamentrian proyèk Madinah. ing dirawuhi reception, kang kraton Highness Pangeran Mohammed bin Nayef Mahkota, Wakil Perdana Menteri lan Menteri Interior lan kang kraton Highness Pangeran Faisal bin Salman, Gubernur Madinah, lan para pukulun Sheikh Dr. Abdul Rahman Al-Sudais presiden umum saka Grand masjid lan masjid Nabi

Kudu dipikir – uga Gusti Allah ngreksa wong – ing nawakake lan Cut-rusak proyèk ginakaken dening Mentri saka Madinah ing project expansion utama kanggo Masjid Nabi lan item sing gegandhengan, yaiku:
1 – Stereo diubah desain kanggo expansion saka Masjid Nabi.
2 – Stereo taun project Trail.
3 – saubengé re-panyiapan lan expansion saka project masjid Quba.
4 – Stereo project Dar al-Hijrah.
5 – rencana pelayanan Stereo kanggo ijol project jenis.
6 – saubengé King Salman Convention Center.
7 – Tampilan njelaske nganggo bentuk garis general ngremboko Central Area New saka kutha Madinah.

Custodian Dua Mosques Suci, wis diadopsi desain diubah kanggo expansion saka Masjid Nabi kang kalebu ing construction saka phase pisanan ing sisih wétan, lan tahap kapindho ing sisih kulon karo expansion saka baris kapisan lan postponement saka tataran katelu ing sisih lor nganti teruse saka menara omah alternatif kanggo nadhahi populasi ing tataran iki, miturut gambaran dening gambar gawan .
Iku uga diadopsi – uga Gusti Allah ngreksa wong – taun project Trail lan proyèk re-nggawe lan nggedhekake Masjid Quba, lan Gusti Allah mberkahi wong lan didhukung tutugan Dar al-Hijrah lan njelaske nganggo bentuk garis saka proyèk pelayanan kanggo ijol ing jenis lan Salman King Center for Konferensi lan ngrancang taun ngremboko kanggo wilayah tengah anyar.

مكتبة الصور

مكتبة الفيديو



التعليقات مغلقة.


Flag Counter