Sajarah expansion saka masjid Agung ing makutha Saudi

 

project expansion Masjid sing wiwit ing pamaréntahan Raja Saud ing spring liyane 1375, ing ngendi area masjid banjur 28 ewu m2 momot 50 ewu nyembah. Lan expansion wis langgeng bab 10 taun. Yayasan watu kanggo expansion lan sijine ing ana, 23 Agustus 1375 H5 April 1956. expansion kalebu saperangan orane tumrap sekolah nambahi kabeh bagean saka masjid padha mundhak lan pangopènan saben bagean ing wangun ing ngisor iki:
Street wis dibukak konco Safa, nganti wacana wong lan mobil adoh saka Almsai Street lan tiling tanah Almsay semen. Loro-storey bangunan usaha tenanan kanggo maringi leladen nomer paling gedhé bisa golek supaya dawa nang nggoleki 394,5 m saiki 20 m dhuwur saka lantai lemah saka gaweyan 12:00 lan 21:00 mendhuwur.
Ing 1374 kang diadegaké ing bangunan Skie Zamzam ing ngarepe sumur Zamzam .ossar uga saka Zamzam ing rong.
Construction dados tigang lantai, ruang paling ngisor, lantai lemah lan lantai pisanan, karo bangunan Almsay Btabekaya, lan expansion saka dina, lan wis kasedhiya ing rong Zamzam nyebabake banyu lan stream pengguna banyu.
Ing taun 1375 wis diganti dening enem padamaran watu Ismail saw lan tembaga limang sing surem karo listrik.
expansion Included buildings Azalh padha narrowed kanggo jemaah lan Taivin ing sajian saka dina, kayata payung Zamzam, lan lawanging Bani Shaybah, lan kuil papat, uga klebu pangalihan saka rainwater antarane Gunung Safa lan bangunan Ottoman, iki nggawe squares, lurung-lurung, parking lan jedhing lan panggonan kanggo wisuh cedhak masjid Agung ing kabeh pinggiran dening sistem paling anyar ing wektu.
Ing taun 1376 H iki ditambahaké ukuran ngusapake ing Ka’bah, lan iku envelope marajah salaka lan emas. Ing 1377 ana pemugaran saka Ka’bah, lan ngganti gendheng lawas ndhuwur gendheng anyar, lan katahan ing underside saka gendheng sawise mbenake lan ngganti kayu rusak ing.

King Fahd bin Abdul Aziz Al Saud watu pondasi kang dikenal ing expansion paling gedhé ing masjid Agung, patbelas abad kepungkur kanggo konsep, loro nul 1409H cocog kanggo September 13, 1988 CE, lan klebu expansion iki ditambahaké bagean anyar kanggo masjid saka sisih kulon, lan entuk manfaat saka ndhuwur gendheng masjid lan aku tak area kanggo -61 ewu m2 – Astaab nomer luwih saka nyembah nggawa kapasitas total saka kampus yuta lan setengah yuta nyembah. Sarta construction saka Minarets Jdidtan Jumlah total Minarets kanggo dadi ing wektu menara 9 Minarets dhuwur 89 meter. Klebu expansion kanggo nambah bangunan bali menyang kampus, kasusun saka telung roles Blodhavh kanggo lumahing mundhak reception initialized ing kaji lan Umra, lan iku wilayah lantai lemah saka 18 ewu m2 dhuwur saking 4 meter, lan peran saka wilayah pisanan 20 ewu m2 dhuwur saka 9 meter, lan peran saka wilayah kandang pisanan 189 ewu m2 dhuwur saka 9 meter. Sampeyan iki kasedhiya karo sistem expansion-kahanan bangunan, lan Nggawe komplong tanduran cooling terpusat chilled banyu 450 meter ing wilayah Ajyad ora mengaruhi comfort lan safety saka nyembah, lan kasusun saka enem tingkat lan ngandhut piranti paling anyar (Processing Unit lan mesin narik lan mompa) lan disambung kanggo stasiun Baltusah trowongan ngluwihi nang Pembayaran copot kanggo 1100 mm pipo banyu diameteripun ing loro pituduh .ouchmlt expansion squares Foreign Processing, lan arena ampas ing tangan siji pasar cilik, lan kothak ing Almsay wétan area total (85.800) M2 cukup kanggo nadhahi (195.000) serum. Lan dadi wilayah klebu Masjid bangunan masjid sawise nggedhekake, lumahing, squares lengkap (356.000) m2 kanggo momot (773.000) serum ing dina normal, nalika ing kaping ziarah, umrah lan Ramadhan mundhak panyerepan saka kampus tekan luwih saka yuta nyembah . Expansion uga kalebu bangunan presiden input anyar, lan 18 input normal, saliyane kanggo lawang saka masjid Agung ing saiki, lan nomer boss telung lawang, lan 27 input normal, wis dirancang kanggo nggawe lawang anyar menyang ruang paling ngisor, saliyane kanggo saiki papat lawang. expansion kalebu bangunan Minarets uga Jdidtan dhuwur (89 meter), sing memper ing netepake arsitektur karo pitu Minarets Minarets kamar tamu. Kanggo nggampangake sing rawuh saka ombak saka nyembah ing permukaan expansion ing mangsa rong bangunan wis ditambahaké menyang andha mobile: siji ing sisih lor saka Altusah.walakhr bangunan ing Jnobh.omessahh saben 375 Mtra Mrava.oihtoa loro set Escalators, energi saben klompok (15,000) wong ing Asah.adhavh rong set Escalators ing kungkungan bangunan ing loro-lorone saka lawang mlebet utama expansion wis Escalators dirancang supaya saliyane Unit undhak-undhakan hard wolung jamaah lan nyembah layanan lalu lintas ing kaping puncak, utamané wong tuwa tanpa Aina.obzlk nggawa nomer total bangunan Escalators 7, panyebaran ing saindhenging keliling kampus lan expansion kanggo ngawula pionir saka lantai pisanan lan gendheng. Jumlah kolom saben lantai Baltusah 492 kolom, kabeh klambi ing marmer. Kene iku expansion Masjid Makki (ing nomer): Biaya gunggungipun Custodian Dua project Mosques Suci kanggo nggedhekake masjid Haram al-Sharif (b Mekkah), kalebu ing expropriation saka situs (30,178.181.775) SR, IE (165 818 316, 11) dolar.
expansion King Abdullah saka telung sumbu utama, pisanan iku expansion padha saka Haram al-Makki, kanggo maringi leladen sawise expansion kanggo rong yuta nyembah, lan adu manca liyane, kang ngandhut banyu, selasar, Tunnel lan fasilitas pendukung liyane kang operasi ing arus lalu lintas ing entri lan metu saka nyembah siklus. Kaping tiga ing area layanan, air conditioning, tetanduran daya, tetanduran banyu, etc., lan papan expansion munggah 750.000 meter persegi.

.

مكتبة الصور

مكتبة الفيديو



التعليقات مغلقة.


Flag Counter