Khalid bin Abdulaziz

 

Khalid bin Abdul Aziz Al Saud (6 Maret 1331 e / 13 Februari 1913-21 Shaaban 1402/13 Juni, 1982), Raja Arab Saudi saka 25 Maret, 1975 – 13 Juni 1982 inggih punika putra kaping lima saka bani King Abdul Aziz, .

Panjenengané gedhé ing care kang rama sak persiyapan nambahi wilayah liyane saka negara, tetep Al Qur’an lan ilmu agama ditampa ing tangan ilmuwan, dilatih nitih turangga lan shooting. Ora looking nerusake kanggo posisi, lan politik actuation sasampunipun King Abdul Aziz. Asal saka nglenggahi saka Hijaz kanggo Wakil Emir Faisal ing negara Hijaz lan sing taun 1926. Ing taun 1962 dheweke diangkat dadi Wakil Perdana Menteri, pisanan ditampa dening posisi wiwit pati kang rama. Sawisé target aturan King Faisal, kalonggaran marang kakange sedulur tiri, Pangeran Mohammed kanggo kirim mahkotane Raja Faisal wis dikirim layang kanggo Pangeran Mohammed kang calon pisanan kanggo kirim, nanging huruf nanggepi Pangeran Mohammed kang njaluk ngapura kanggo kirim lan nominasi wong, King Faisal huruf individu maringi informasi marang disetujoni ing pencalonané kanggé putra makutha. Banjur disebut Pangeran Mohammed bin Abdul Aziz kanggo patemon kabeh dina kulawarga Al Saud dianakaké 27 November 1384 H cocog kanggo 29 Maret, 1965 supaya wong-wong mau pilihan lan putra mahkota.

On 03/13/1395 H cocog kanggo 03/25/1975 AD ing pati King Faisal – uga Gusti Allah melasi wong – ketemu kulawarga kraton prayoga ora ana wis ilang, sing dipimpin dening Pangeran Mohammed bin Abdul Aziz, putra mbarepe Prabu Abdulaziz lawas, lan Bayaoa Crown mulya Pangeran Khaled bin Abdulaziz King of Saudi Arabia, lan King Khalid ngandika Pangeran Fahd lan makutha nominasi jaman, lan kabèh kulawarga ing, lan wis ngakeni kang, lan banjur padha ing bangsa Arab saka panggedhe, sarjana, sheikhs, mentri, mantri lan kabeh wong, lan janji setia King Khalid king uga janji kasetyan Pangeran Fahd lan makutha Pangeran .

Lan iku dadi Pangeran Fahd First Perdhana Mentri Wakil lan Crown Prince Abdullah bin Abdul Aziz dadi kepala njaga kapindho Wakil Perdana Menteri National, lan dadi Pangeran Naif bin Abdulaziz, mentri interior, ana dening mentri interior Wakil, lan dadi Pangeran Ahmed bin Abdul Aziz, Wakil interior mentri pangkat mentri, lan dadi Pangeran Saud al-Faisal, mentri Manca

Politik internal kerajaan sak bagian kang mrentah liwat TCTerms ngisor iki:

1 – kanggo nandheske sing Sharia Islam punika ngatur ing urusan kerajaan

2. nandheske keenness Negara kang kanggo mundhakaken standar urip.

3. Awit iku ora kudu pedhang karo pena

4. emphasis ing proyek-proyek pembangunan sing entuk keamanan lan katentremaning warga

Dhasaring kawicaksanan manca saka Kerajaan Saudi Arabia, lan kabeh liwat sawetara sumbu:

1 – konfirmasi saka ajeg saka Inggris kanthi dhukungan saka jagad

2 – Dhukungan kanggo roso seduluran Islam

3 – Support kanggo persatuan Arab

4 – emphasis ing posisi saka Kerajaan pitakonan Palestina

5 – emphasis ing tutugan kerajaan ing privasi Petroleum

On Sunday morning, 21 Shaaban 1402 H, cocog kanggo Juni 13, 1982, tilar donya ing Taif.

مكتبة الصور

مكتبة الفيديو



التعليقات مغلقة.


Flag Counter