Faisal bin Abdul Aziz

 

King Faisal bin Abdul Aziz Al-Saud (1324 / 1906-13 Maret 1395/25 Maret, 1975), Raja Arab Saudi saka November 2, 1964 Maret 25 1975, putra saka anak lanang King Abdul Aziz.
Ngenalaken dening rama, King Abdul-Aziz ing politik ing umur awal, ing pundi piyambakipun dikirim ing kunjungan menyang Britania Raya lan Prancis ing pungkasan Perang Donya lan banjur telulas «13» taun-lawas, minangka duta sirah Inggris kang kanggo «Konferensi London» 1939 taun ing Jeksa Agung bisa ngetokake Palestina lan dikenal minangka Tabel babak.
Ing tingkat lokal mimpin pasukan Saudi Padhang kahanan tegang ing Asir, ing 1922. Ing 1925 tentara sing dipimpin banjur menyang wilayah Hijaz, lan bisa entuk kamenangan lan kontrol saka Hijaz.
Ing taun 1926, piyambakipun dados Raja Abdul Aziz, Wakil umum dalem Sri Prabu, kaya kang diangkat ing taun 1927 minangka Ketua Dewan Shura. Taun 1932 dheweke diangkat dadi Menteri Luar saliyane kang ngepalani Dhéwan Shura. Dheweke uga melu ing taun 1934 nalika Perang Arab-Jemenin.

– Sawise pati kang rama lan sadulur kang ditampa ngatur Saud dipunangkat minangka Crown Prince, Wakil Perdana Menteri lan Menteri Luar Negeri, lan ing 1373 H, cocog kanggo 1954 dikirim kunjungan King Saud kanggo sawetara negara ing atas. Ing 1376 H, cocog kanggo taun 1957, Saudi Arabia mlebu krisis financial lan diakoni dening King Saud dipasrahké sawetara pakaryan kang dadi tanggung jawab kanggo dhuwit lan Keuangan negara, lan uga dadi tanggung jawab kanggo kondisi njaba kanggo negara. Ing 1382 H, cocog kanggo 1962, King Saud dados wong Perdana Menteri lan Menteri Luar.
– King Saud wis nandhang ing taun anyar, kawicaksanan saka penyakit lan sing nimbali dening arep luar negeri kanggo perawatan, amarga intensifikasi penyakit lan mulane iku ora supaya wong kekuatan apa paukuman,
On 27 Jumada II 1384 H cocog kanggo November 2, 1964 nyoto Crown Prince Faisal king.

Ing wilayah utama:

Ing Inggris kang wis digawe prestasi sing gedhé ing lapangan pembangunan tata krama lan reformasi ing urusane sosial lan pendidikan umum lan universitas interested, didegaké ing King Abdulaziz University ing Jeddah. Diadegaké ing pamaréntahan Raja Hospital Faisal Specialist lan expansion saka Two Mosques Suci, ana ing panyiapan saka Jeddah Port Islam.

Ing lapangan internasional:

Panjenenganipun maringi saben pitulungan kanggo ndhukung masalah donya Islam lan ing ndhuwur sabab Palestina. Lan Adoption saka project Gerakan roso seduluran Islam.

sedanipun:
Kabar saka mejahi ing bagéyan saka spring 1395 H cocog kanggo 25 Maret, 1975 lan ing perpustakaan disambi urusan negara ing Riyadh lan disarèkaké ing Oud kuburan.

مكتبة الصور

مكتبة الفيديو



التعليقات مغلقة.


Flag Counter